By 6 januari 2017 Read More →

Bless the mess! Of eigenlijk niet. Over goede voornemens

Aan het begin van het jaar maak ik, waarschijnlijk net zoals de meeste mensen, goede voornemens. Eigenlijk zijn dat voor mij meer mijn doelen voor dit jaar. Zowel persoonlijk als zakelijk zet ik de stippen op de muur.

Bless the mess

Afgelopen jaar was op persoonlijk vlak extreem hectisch en rommelig voor me. Ik zal daar in een andere blog een keertje meer over vertellen. Ik weet dat de aankomende maanden hectisch blijven. Aan die hectiek kan ik niks doen. Het is een gegeven. Ik moet dus accepteren dat mijn leven rommelig en ongestructureerd blijft. ‘Bless the mess!’ zoals een vriendinnetje tegen me zei. Best lastig voor een controlfreak…

Ik ben dus nog niet zover dat ik helemaal 100% ‘bless the mess’  kan zeggen. Misschien moet ik dingen op persoonlijk vlak anders gaan doen en regelen. Ik weet dat ik iemand ben die nauwelijks een rem heeft. Ik sta graag voor iedereen klaar, kan lastig nee zeggen en loop mezelf regelmatig voorbij. Dus bedacht ik dat mijn doelen bij moeten dragen aan mijn persoonlijke geluk. Dan ben ik er in ieder geval bewust mee bezig. 

Ik deel mijn doelen met je, omdat ik aankomend jaar ook ga gebruiken om dingen uit te proberen die me kunnen helpen om mijn doelen te halen. En die ga ik ook weer met je delen. Wie weet heb jij er ook wat aan. 🙂

Mijn goede voornemens voor 2017

1. Een opgeruimd huis staat voor een opgeruimd hoofd

En vice versa ook. De drukte en chaos in mijn hoofd zorgen ook voor een chaos in ons huis. Het is hier nog steeds een mess! We hebben afgelopen jaar meerdere malen een poging gedaan om daarin orde te brengen, maar door alle hectiek stranden onze pogingen steeds halverwege. 

Organizer Lianne heeft een mooie reeks gemaakt met tips om in 6 weken je huis op te ruimen. Die 6 weken is bij mij te ambitieus. Zo erg is het hier… Bovendien voeg ik nog twee ruimtes toe, namelijk de garage en mijn kantoor. Dus ik maak er ‘8 x 2 weken = 16 weken’ van. Dat zou betekenen dat we (want ja mijn ega en zoon mogen ook een bijdrage leveren) begin april klaar zouden moeten zijn. Moet haalbaar zijn toch?

> Lees ook: In 6 weken je hele huis op orde

2. Beter voor mezelf zorgen

Slecht nee kunnen zeggen en eigen baas zijn, leidt bij mij tot weinig tijd voor mezelf. Waardoor ik soms het gevoel heb dat ik mezelf een beetje kwijt raak. Ik heb dat al eens eerder meegemaakt en dat resulteerde destijds in een burn-out. Ik heb mijn coach inmiddels weer opgeschakeld en wil maandelijks weer gesprekken met haar voeren. Het helpt me om dingen op een rij te zetten, die belangrijk voor mij zijn. Daarnaast ga ik gewoon tijd voor mezelf plannen. Ik heb de afgelopen twee jaar keihard gewerkt. Ik moet mezelf daarom ook meer (leuke) dingen gunnen. En niet alleen maar steeds klaar staan voor mijn gezin, familie en vrienden. 

Bijna jaarlijks ga ik een paar dagen alleen weg. De laatste keer naar Noordwijk. Heerlijk beetje uitwaaien op het strand, lekker op een terrasje voor je uit staren. Het maakt mijn hoofd leeg en daardoor krijg ik mijn doelen weer scherp. Waar leef ik voor? Waar word ik blij van? Afgelopen jaar heb ik mezelf dat ontzegd. In april ga ik weer. Het staat (met potlood) al in mijn agenda. 

3. Meer tijd voor mijn lief

Ik heb alles over voor mijn kind. Werk wordt volledig ingericht rondom zijn schooltijden en schoolvakanties. Maar de consequentie is wel dat ik dan dus veel avonden werk. Voor Dennis geldt hetzelfde. We hebben maar weinig tijd echt samen. Als we tijd samen hebben, is Job erbij. Heerlijk, maar met een 8-jarig bijdehand jongetje erbij kom je weinig tot goede gesprekken. Beiden komen we tot de conclusie dat dit niet werkt. We moeten weer meer dingen samen ondernemen. Waar zijn de eindeloze avonden voor de open haard gebleven? Afgelopen zomer lukte dat slechts 1 (!) keer! 

Ik heb beloofd dat ik er meer energie in ga steken. Hij ook! Hoe weten we nu nog niet concreet, maar dat komt!

4. Meer vakantie

We zijn in 2016 een een weekje naar de zon geweest in februari en in de herfstvakantie een weekje naar Duitsland/Zwitserland. De zomervakantie viel bij ons in het water. Dennis had zoveel opdrachten en ik heb mijn vader tijdens zijn (herstel van een) heupoperatie in hun bedrijf vervangen. Niet weg gaan, is ons slecht bevallen. In september waren we beiden bekaf. Want ja, Job was ook 6 weken thuis. En die verdient uiteraard aandacht. Het kwam dus neer op samen schema’s maken (wanneer vang jij Job op en wanneer ik) en veel avonden werken.

Ook heb ik werk niet goed los kunnen laten tijdens de twee vakanties. Ik had grote opdrachten liggen met harde deadlines die af moesten. Ik moet ook leren het meer los te laten. Niet te controlfreakerig te zijn. Kortom, óók anders dit jaar!

Sowieso gaan we meer tripjes maken. Weekendjes weg en we denken ook na over een langere reis buiten Europa. Eind juni/begin juli ga ik alleen een weekje naar Malta met mijn vriendinnen uit mijn studietijd in Groningen. We zijn inmiddels 20 jaar vriendinnen en dat gaan we vieren. Zonder partners, zonder kids. Eerlijk gezegd heb ik daar helemáál veel zin in! 😉

Genoeg doelen zoals je ziet. Ga ik ze realiseren of roep ik eind 2017 ook hard “Bless the mess”? Ik hou je op de hoogte. 

Wat zijn jouw doelen voor 2017? Laat het me weten op Facebook

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Lifestyle

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.