Zon: dat hebben we nodig!

Februari was bij ons bij uitstek de kwakkelmaand. De hele familie ziek! We hadden zon nodig! Gelukkig bleek dat op Tenerife voorradig. We genoten van ons verblijf in appartementencomplex El Duque in Costa Adeje. Super kindvriendelijk. En bezochten Siam Park, een groot waterpark vlak bij ons appartement. Onze zoon viel van de ene verbazing in de andere en genoot met volle teugen. Zo is vakantie met je kinderen ook vakantie voor jou. Lees ons reisverslag op www.moodkids.nl

Februari was bij ons de ultieme kwakkelmaand. Mijn man kreeg eerst een fikse griep, daarna ik. Uiteindelijk werd onze zoon Job ook nog eens snipverkouden. Hij kreeg gelukkig geen koorts, maar dat gehoest bleef aanhouden. Bij ons alledrie. Logisch dus dat we ons er al weken op verheugden: de vakantie naar Tenerife.

De eerste zaterdag van de schoolvakantie zijn we meteen vertrokken. Het contrast kon haast niet groter zijn. Met kou en regen vertrekken op Schiphol en vier uur later landen in zomerse sferen. Een temperatuurverschil van zo’n slordige 20 graden. Heerlijk! Die vitamine D hebben we per direct stevig omarmd.

Tenerife vanuit de lucht
Trouwens voor ik het vergeet: de vlucht was geweldig. Het was helder weer en Job zat met zijn neus op het raam gedrukt en maakte veel foto’s met z’n Kurio (kinder)tablet. Hij vond het prachtig die besneeuwde Pyreneeën. Leuk om te zien dat een 7-jarige vliegen zo leuk vindt. Sterker: hij hielp z’n vader zelfs een beetje van de vliegangst af.

vliegtuig pyreneeen
Ook Tenerife konden we erg goed vanuit de lucht bekijken. Het was duidelijk te zien dat het een vulkanisch eiland is met vele rotsachtige formaties. We horen tijdens de vakantie van onze Neckermann-reisleidster dat het westen en noorden groener en vruchtbaarder zijn. Daar zijn ook veel bananenplantages te zien. Die kant hebben we niet bezocht, maar wat in het vat zit, verzuurt niet.

Appartementencomplex met twee zwembaden
Bij aankomst op Tenerife volgde een korte busrit naar ons vakantieadres. En wát voor een adres: aparthotel El Duque bleek een sfeervol en kleurrijk appartementencomplex met maar liefst twee zwembaden. Job wist na inchecken niet hoe hard hij daar naartoe moest rennen om te voelen of het water lekker was. Het zwembad hieronder bleek zelfs verwarmd te zijn, dus gezwommen werd er, volop!

Zon! Dat hadden we nodig. En onze zoon wilde vooral een zwembad. In het verwarmde zwembad van appartementencomplex El Duque bij Costa Adeje op Tenerife kregen we beiden. Wat een geweldige locatie met kinderen. Lees ons verslag op www.moodkids.nl

Eerst die koffers maar eens lozen. Ons tweekamerappartement had een woonkamer/keuken, een ruime badkamer met bad, een aparte slaapkamer en een fiks balkon. Wij verbleven in het A-gebouw en hadden een uitzicht over het zwembad. Vanaf het balkon was zelfs een stuk zee te zien. Na het avondeten hebben we samen nog even heerlijk op het balkon gezeten. Moe van de reis zijn we niet lang daarna als een blok in slaap gevallen in de heerlijke bedden.

Zon = vitamine D

De volgende dagen stonden bij ons in het teken van vitamine D. Korte broek aan, zwemkleding in de aanslag, handdoek over de schouder, we genoten met volle teugen van de mooie zwembaden bij El Duque. Uiteraard hebben we ’s middags ook nog een heerlijke verkennende wandeling door de toeristenplaats Costa Adeje gemaakt. Een fijn zonnetje; slenteren langs het strand en uiteindelijk in de bar bij El Duque een cocktail (en een alcoholvrije cocktail voor Job) in de hand: wat wil je nog meer? Dít was vakantie zoals vakantie gevierd moest worden!

Dennis, Job en Nicole op Tenerife

Siam Park

Wij zijn ook een hele dag naar Siam Park geweest. Onze 7-jarige waterrat had thuis ter voorbereiding al 889 keer deze YouTube video van Siam Park bekeken.

Hij heeft de dag van zijn leven gehad! Meer nat dan droog, denderde hij van waterspeeltuin The Lost City, naar de Naga Racer waar hij met z’n vader een wedstrijdje deed wie het eerste beneden was. Via de Volcano (razendsnelle glijbaan in het donker), rende Job naar de start van de Mai Thai Rivier waar hij samen met mij heerlijk in gedobberd heeft. ’s Avonds laat; in de trolleybus terug naar El Duque zei hij de veelzeggende woorden: ‘Dit was écht een tof zwembad zeg! Veel mooier dan in Nederland.’

Februari was bij ons bij uitstek de kwakkelmaand. De hele familie ziek! We hadden zon nodig! Gelukkig bleek dat op Tenerife voorradig. We genoten van ons verblijf in appartementencomplex El Duque in Costa Adeje. Super kindvriendelijk. En bezochten Siam Park, een groot waterpark vlak bij ons appartement. Onze zoon viel van de ene verbazing in de andere en genoot met volle teugen. Zo is vakantie met je kinderen ook vakantie voor jou. Lees ons reisverslag op www.moodkids.nl

De dagen daarna wisselde onze geïnspireerde waterrot de twee zwembaden van het appartementencomplex af. Zelfs wanneer het afkoelde was hij er bijna niet uit te krijgen. Van opa en oma had hij voorafgaande aan de reis een duikbril en snorkel gekregen, die moest natuurlijk veel gebruikt worden. Af en toe namen wij ook een duik. Al vergaten we het dagelijkse cocktailtje niet, natuurlijk…

Zon! Dat hadden we nodig. En onze zoon wilde vooral een zwembad. In het verwarmde zwembad van appartementencomplex El Duque bij Costa Adeje op Tenerife kregen we beiden. Wat een geweldige locatie met kinderen. Lees ons reisverslag op www.moodkids.nl

Conclusie? Ja, ons doel is bereikt: vitamine D is de afgelopen vakantie volop bijgetankt. Minimaal tot de eerste zonnestralen zich in ons koude kikkerlandje laten zien. Zo’n warme, relaxte Neckermann-reis is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. Eén minpuntje? Tijd vliegt wanneer je het heerlijk hebt. Voor je het weet sta je de koffers weer in te pakken om naar huis te gaan. Ach; misschien dat we er dan toch maar een jaarlijks terugkerend ritueel van moeten maken.

TIP
Siam Park (bij Costa Adeje/Playa de las Américas) is onderdeel van het dierenpark/plantentuin Loro Parque (bij Puerto de la Cruz). In 2015 behaalde Loro Parque de tweede plaats als ’s werelds beste dierentuin bij Tripadvisor Travellers’ Choice Winner. Voor een gereduceerd tarief kun je een zogenaamd ‘twinticket’ kopen waarbij je Siam Park en Loro Parque kunt bezoeken.

Meer weten over ons appartementencomplex El Duque? Neem dan een kijkje op de website van Neckermann Reizen.

Zon! Dat hadden we nodig. En onze zoon wilde vooral een zwembad. In het verwarmde zwembad van appartementencomplex El Duque bij Costa Adeje op Tenerife kregen we beiden. Wat een geweldige locatie met kinderen. Lees ons verslag op www.moodkids.nl
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.