By 24 april 2017 Read More →

Zelf maken: Koningsdag T-shirt met schattige kralen

We maakten een Koningsdag t-shirt speciaal voor meisjes! Met deze gratis mal en textielstiften een makkie. Echt! Hier lees je hoe je het t-shirt maakt.

Gisteren bedachten we een Koningsdag t-shirt met kleine vlaggetjes. Geschikt voor jongens en meisjes vonden Job en ik. Het t-shirt die we daarna maakten was volgens Job “meer voor meisjes”.  

Want het Koningsdag t-shirt heeft een schattige rood-wit-blauwe ketting met een oranje strik. “Meisjes houden van kettingen, mama!”. Vriendinnetje Isabel wilde wel poseren met het t-shirt. De strik die we eerder bedachten bij het t-shirt van Job maakten we nu vast aan een diadeem. Super leuk outfitje toch?

We maakten een Koningsdag t-shirt speciaal voor meisjes! Met deze gratis mal en textielstiften een makkie. Echt! Hier lees je hoe je het t-shirt maakt.

Zo maak je een Koningsdag T-shirt voor meisjes

Wat heb je nodig?

  • download mal kettingen
  • textielstiften: rood, blauw, zwart en eventueel oranje (Ikea)
  • wit T-shirt (Zeeman)
  • stuk karton (om doordrukken te voorkomen)

> Kijk hier voor meer leuke Koningsdag ideeën!

Aan de slag!

Print de download uit en (plak deze eventueel vast op een stuk karton) en leg die in het t-shirt. Met de textielstiften teken je nu de balletjes over. Wij merkten dat stippen makkelijker werkte dan kleuren. Dat geeft een extra grappig effect, want het zijn nu net kleine pom-pommetjes. De witte kralen stip je alleen rondom met zwart.

Als finishing touch kun je besluiten om de strik ook met zwart rondom te stippen. En daarna wederom al stippend in te kleuren. Is de strik te ingewikkeld voor je kind? Dan kun je ook besluiten om in plaats van de strik er 3 extra kralen te tekenen.

Veel plezier en alvast een fijne Koningsdag! Deze lieve boefjes zijn er klaar voor! 😉

Voor Koningsdag maakten we twee verschillende t-shirts. De meisjes variant met gratis download mal. Hier lees je hoe je de t-shirts maakt.

P.S. Ga je deze DIY maken? Post hem dan op één van je social mediakanalen met #moodkidsdiy. 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.