By 22 april 2017 Read More →

Zelf een vlinderstrik maken is echt niet ingewikkeld!

Voor Koningsdag pakten we op verzoek van Job uit met een strik. Leuke is: een vlinderstrik maken is niet moeilijk. En ook leuk voor op een diadeem.

Job houdt enorm van verkleden. Koningsdag grijpt meneer dus meteen aan om lekker uit te pakken. Vorig jaar had hij last minute zijn zinnen gezet op een vlinderstrik. Ik had op dat moment niet zoveel zin en flanste met een stukje stof en wat elastiek een vlinderstrik in elkaar. Meneer was tevreden. Ik niet…

Dat kon echt beter vond ik. Via Pinterest kwam ik terecht op de website How About Orange. Jessica heeft een handige pdf template gemaakt voor een papieren strik. Ik had nog een restje oranje vilt liggen. Met de gratis template en wat eigen creativiteit had ik in no-time een leuke vlinderstrik in elkaar gezet. En het leuke is. Je zet hem ook makkelijk vast aan een diadeem (zie onderaan dit artikel). Leuk voor Koningsdag toch?

En zoals je ziet, meneer was ook dit keer tevreden. En mama nu ook!

> Kijk hier voor nog meer leuke Koningsdag ideeën.

Voor Koningsdag pakten we op verzoek van Job uit met een vlinderstrik. Leuke is: een vlinderstrik maken is niet moeilijk. En ook leuk voor op een diadeem.

Zelf een vlinderstrik maken

Wat heb je nodig:

Zo maak je de strik:

Knip de mallen uit. Trek deze over op vilt en knip uit. Vouw een zijde naar binnen en plak vast met beetje textiellijm. Plak ook de andere kant vast met textiellijm. Zet vast met een klemmetje en laat even drogen. De andere mal (niet op de foto hieronder) knip je ook uit. Plak de (al gevouwen en gelijmde) strik er bovenop met textiellijm.

Voor Koningsdag pakten we op verzoek van Job uit met een vlinderstrik. Leuke is: een vlinderstrik maken is niet moeilijk. En ook leuk voor op een diadeem.

Ik wikkelde er vervolgens een stukje rood-wit-blauw lint omheen en lijmde begin en eind weer vast. Weer even laten drogen met de klem, zodat het goed wordt aangedrukt.

Tot slot lijmde ik op de achterkant een brochespeldje met een klodder textiellijm vast. Het brochespeldje had ik open laten staan, zodat ik het opnieuw weer met een klem kon laten drogen.

(Hmm, volgende keer meer foto’s maken van het proces. Sorry..)

Je kunt natuurlijk ook alles naaien, maar ik ben niet zo’n held met naald en draad. Bovendien houd ik van snelle, makkelijke diy’s. 😉 Job heeft er de hele dag mee gespeeld op de Koningsspelen en alles zat nog goed vast. Het kan dus echt wel tegen een stootje (of stoot) met textiellijm. 😉

Strik op diadeem

Voor Koningsdag pakten we op verzoek van Job uit met een vlinderstrik. Leuke is: een vlinderstrik maken is niet moeilijk. En ook leuk voor op een diadeem.

Je kunt de strik ook leuk op een diadeem vastmaken. Isabel, een vriendinnetje van Job, laat hierboven zien hoe leuk dat staat. Het handigst is dan om het rood-wit-blauwe lintje om de strik én diadeem heen te wikkelen voordat je het vastlijmt of vastnaait. De stap met het brochespeldje sla je dan uiteraard over…

Ook wat voor jullie kids? Ik ben benieuwd. Mocht je de strik of diadeem ook maken, deel hem dan op social media met #moodkidsdiy. We vinden het leuk om jouw eindresultaat te bekijken!

Zelf bewaren? Klik dan onderaan dit artikel op de Pinterest button, krijg je ook onze andere verborgen pin te zien.

Voor Koningsdag pakten we op verzoek van Job uit met een vlinderstrik. Leuke is: een vlinderstrik maken is niet moeilijk. En ook leuk voor op een diadeem.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Downloads, DIY

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.