By 22 december 2018 Read More →

Leuke films met kerst op tv

Bij ons hoort films kijken echt bij de kerstvakantie. Netflix en een keertje naar de bioscoop. Maar ook op Kerstavond en beide Kerstdagen zijn er veel leuke films voor het gezin op televisie. Het zal wel door het vaak koude weer komen dat we eigenlijk meer naar de beeldbuis kijken dan we normaal doen. 

Komt dit jou bekend voor? Dan bof je, want we hebben de leukste films op tv, Netflix en in de bioscoop (met trailer en leeftijdsadvies) voor je op een rij gezet.

In dit artikel vind je de leukste films op televisie. In dit artikel voor Netflix en in dit artikel de leukste familiefilms die in de bioscoop draaien.

De leukste films met kerst op tvr

24 december 2018

 • 9.00 uur (NPO3) – Het geheim
  De achtjarige Ben leert goochelen en is gefascineerd door de grote verdwijntruc. Wanneer zijn vriendinnetje Sylvie echter in rook opgegaan lijkt te zijn, ontaardt dit in een landelijk schandaal wat Ben en zijn familie meesleurt in een spannend avontuur. Ben moet onderscheid zien te maken tussen illusie en realiteit.
  Bekijk hier de trailer.
 • 15.30 uur (NPO3) – Finn
  De negenjarige Finn woont met zijn vader op het platteland. Samen met zijn beste vriend Erik zit hij op voetbal. Finn wil graag muziek maken, maar zijn vader wil liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die de sterren van de hemel speelt op een viool. Terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn voortaan stiekem naar de boerderij om te oefenen. Zijn beste vriend Erik verklaart hem voor gek. Is Finn dan de enige die ziet hoe betoverend muziek kan zijn? Of is er iets anders aan de hand? Finn is een spannende en ontroerende kerstfilm voor de hele familie. 
  Bekijk hier de trailer.
 • 20.30 uur (SBS6) – Home Alone
  Volgens Brenda de ultieme kerstfilm, die elk kind een keer moet hebben gekeken. Persoonlijk ga ik liever voor de volgende (al heb ik die al 126x bekeken), maar daar zullen mijn mannen het wel niet mee eens zijn. 😉 Anyway, wanneer de familie McCallister op kerstvakantie gaat naar Frankrijk, blijft de acht jaar oude Kevin per ongeluk alleen achter. Al snel nadat hij erachter komt dat hij alleen thuis is leert hij voor zichzelf te zorgen. Maar dan moet hij opeens het huis zien te verdedigen tegen de stuntelige inbrekers Harry en Marv die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken
 • 20.35 uur (Net5) – The Sound of Music 
  Do I need to say more? Maria is een levendige jonge vrouw die het klooster verlaat om gouvernante te worden van de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp, een autocratische weduwnaar wiens strikte huishoudelijke regels geen ruimte laten voor muziek en plezier. Ze danst door de heuvels en inspireert iedereen om te zingen en om schoonheid in de kleinste dingen te zien.

25 december 2018

 • 8.15 uur (RTL 8) – My little pony: best gift ever 
  De my little pony vrienden vieren de feestdagen samen en trekken lootjes om voor elkaar op zoek te gaan naar het perfecte cadeau. Dat blijkt nog een hele uitdaging. De pony’s beleven spannende avonturen en als ze bijeenkomen in het kasteel van Twilight, ontstaat er een grote chaos…
 • 09.00 uur (NPO3) – Kruimeltje 
  In de decemberkou van 1921 zwerft het tienjarige straatschoffie Kruimeltje over de straten van Rotterdam. Hij moet grotendeels voor zichzelf zorgen, want hij heeft geen vader, moeder, broers of zussen en met zijn pleegmoeder, vrouw Koster, kan hij niet goed opschieten. Hij is door haar weer eens op straat gestuurd om geld te verdienen, want hij wordt alleen maar binnengelaten als hij geld meebrengt. Hierdoor is Kruimeltje een klein boefje geworden. Hij blijft hopen dat ooit op een dag zijn vader zal terugkomen om voor hem te zorgen.
 • 14.50 (RTL 4) – Peter Pan 
  De drie kinderen van de Darling-familie krijgen bezoek van Peter Pan, een jongen die nooit opgegroeid is. Hij neemt hen mee naar Never Never Land waar een oorlog gaande is met de slechte kapitein Hook.
 • 18.25 (Net 5) – Get Santa 
  Een jongen en zijn vader bundelen hun krachten om het kerstfeest te redden. Dat doen ze omdat de kerstman in hun garage blijkt te slapen. Zijn slee was gecrasht en in de nasleep van dat ongeluk, zat de politie ineens op zijn hielen.
 • 20.30 uur (SBS 6) – Home Alone 2 Lost in New York
  Mocht het eerste deel je zijn bevallen kijk dan ook zeker het 2e deel. De delen die hierna zijn lang niet zo leuk als de eerste 2 delen, naar mijn mening. 
  De McCallisters gaan wederom op vakantie, ditmaal naar Florida. Kevin raakt echter weer afgezonderd van de rest van het gezin, en komt per ongeluk op een vliegtuig naar New York terecht. Gewapend met zijn vaders creditcard neemt Kevin het er goed van. Ondertussen blijken de boeven uit het eerste deel het voorzien te hebben op de grootste speelgoedwinkel in New York die ze op kerstavond willen overvallen.

26 december 2018

 • 8.15 uur (Net 5) – A cookie cutter Christmas 
  Christie Reynolds is een basisschoollerares die nogal competitief is. En ondanks dat ze niet kan bakken besluit ze mee te doen aan een bakwedstrijd voor het jaarlijkse kerstfeest van de school. Als ze door één van haar leerlingen in contact wordt gebracht met een alleenstaande vader die wel kan bakken, slaat de vonk over.
 • 09.00 uur (NPO 3) – Pietje Bell 
  Pietje Bell weet als geen ander de stad op stelten te zetten met zijn avonturen. Sommigen spreken er schande van, maar anderen vinden hem een held. Pietje doet allerlei pogingen om geld te verdienen. Hij vindt een baantje als krantenjongen en organiseert een eigen circusvoorstelling. Helaas gaat dit circus in rook op. Hij slaat op de vlucht en komt per ongeluk op het spoor van een echte dievenbende. Maar niemand wil Pietje geloven. De krant schrijft steeds nare stukken over hem. Pietje wil wraak nemen op de krant die voortdurend jacht op hem maakt. Hij besluit onzichtbaar te worden. Vanaf nu krijgen ze te maken met de bende van De Zwarte Hand.
 • 11.00 uur (NPO 3) – Niko en de vliegende brigade 
  Het jonge, naïeve maar dappere rendier Niko gaat op zoek naar zijn biologische vader, die deel zou uitmaken van de mythische vliegende slee van de kerstman. Ondanks hoogtevrees en duizeligheid, neemt Niko toch vlieglessen van Julius, een oudere vliegende eekhoorn . Tijdens zijn gevaarlijke zoektocht naar zijn vader, wordt Niko ook bijgestaan door de assertieve zingende nerts Wilma. Ze worden echter tegengewerkt door rendieretende wolven…
 • 16.20 (SBS 6) – Snowtime 
  Om zichzelf tijdens de wintervakantie bezig te houden organiseert een groep kinderen in een klein dorpje een enorm sneeuwballengevecht. Luc en Sophie, allebei elf jaar oud, worden de leiders van de twee teams die tegen elkaar gaan strijden. Sophie en haar groep verdedigen een uitgebreid fort tegen de horde van Luc. De groep die het fort aan het einde van de vakantie nog in zijn bezit heeft wint.
 • 20.30 (NET 5) – Nanny Mc Phee and the big bang 
  Nanny McPhee verschijnt aan de deur van een gekwelde, jonge moeder, mevrouw Isabel Green die de familieboerderij draaiende probeert te houden terwijl haar man oorlog voert. De magische kinderjuf gebruikt haar krachten om de kinderen van de moeder en hun twee verwende neven vijf nieuwe lessen te leren.

Naar welke films ga jij kijken?

https://www.moodkids.nl/thema/er-op-uit-thema/2018/12/17/bioscoopfilms-kerstvakantie-2018

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Digi

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.