Leuke bioscoopfilms voor de kerstvakantie

In de drukke gezellige dagen rondom de feestdagen is het ook heerlijk om even niets te hoeven en een leuke film te bekijken. Op televisie en Netflix zijn leuke films te zien. Maar een bezoekje aan de bioscoop blijft altijd leuk!

Ik heb alle leuke familiefilms voor je op een rij gezet. Naar welke ga jij?

Leuke bioscoopfilms om in de kerstvakantie te bekijken

# De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbos spelen (alle leeftijden)

In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast arriveert er een bijzondere nieuwe gast in Fabeltjesland; Peter Panda uit China.

Hij is de neef van Droes de Beer en op wereldreis. Juffrouw Ooievaar vindt het maar niets, zo’n dier uit een ver land. Maar de nieuwkomer komt goed van pas als scheidsrechter bij de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Welk team zal er winnen?


# Buurman en Buurman Winterpret (alle leeftijden)

De winter kan super leuk zijn, maar voor de buurmannen zorgt het juist voor problemen. Dit zorgt voor schattig gestuntel van de Buurmannen. Het versieren van de kerstboom gaat niet zoals gepland, ook is het huis versieren moeilijker dan de buurmannen dachten. Als ze kerstkoekjes proberen te bakken, zetten ze per ongeluk het huis in vuur en vlam. Maar gelukkig is er ook tijd voor cadeautjes en daar zijn de buurmannen gek op. (geschikt voor alle leeftijden)

# The Grinch(vanaf 6 jaar)

The Grinch gaat over een mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Lou die juist dol is op Kerst. 

# Smallfoot  (vanaf 6 jaar)

Een slimme jonge Yeti vindt iets waarvan hij dacht dat het niet bestond: een mens. Het nieuws over deze ‘smallfoot’  zorgt voor oproer en onrust binnen de eenvoudige Yeti-gemeenschap; Wie of wat leeft er nog meer in de wijde wereld buiten hun eigen besneeuwde dorpje? (vanaf 6 jaar)

# Ralph breaks the internet (vanaf 6 jaar)

Vanellope von Schweetz gaat samen met haar beste vriend Ralph op avontuur in de onbekende wereld van het internet. Ze riskeren hierbij alles om op zoek te gaan naar een vervangend onderdeel voor Vanellope’s videogame Sugar Rush en zo de videogame te redden. Ralph en Vanellope worden tijdens hun reis geholpen door verschillende internetbewoners. Als Vanellope zich helemaal thuisvoelt in een racegame is Ralph bang zijn beste vriend kwijt te raken.

# Astrix het geheim van de toverdrank (vanaf 6 jaar)

Wanneer de oude tovenaar Panoramix valt tijdens het plukken van maretakken, besluit hij om de toekomst van hun dorp veilig te stellen en zijn kennis over te dragen. Samen met Asterix, Obelix en de trouwe Idefix, reist hij door het Gallische rijk, op zoek naar een getalenteerde en betrouwbare Galliër aan wie hij ‘het geheim van de toverdrank’ kan toevertrouwen. Panoramix’ rivaal Sulfurix is echter vastberaden om het geheim te ontrafelen en probeert samen met de Romeinen het plan van de Galliërs te dwarsbomen… 

# All you need is Love  (alle leeftijden)

Maarten ter Horst, de presentator van het populaire TV-programma All You Need Is Love, verdwijnt op de vooravond van de befaamde kerstspecial. Hij stapt zonder dat zijn redactie het weet op het vliegtuig en vlucht naar de Schotse hooglanden. De kerstspecial komt steeds dichterbij en producer Olav en assistent Japie zoeken wanhopig naar een nieuwe host… Ondertussen bereidt ook de rest van Nederland zich voor op kerstavond en wordt de redactie hoopvol aangeschreven. Lukt het hen om zonder Dr. Love gebroken harten te lijmen en alle geliefden te herenigen? 

Een hoop leuke nieuwe films weer om te bekijken. Ik denk dat we wel een extra weekje vakantie kunnen gebruiken. 😉

Naar welke film ga jij met je gezin?

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Vakantie, Er op uit

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.