Leuke kerstfilms op Netflix

In de vakantie heb je lekker de tijd om knus op de bank met je gezin te kijken naar heerlijke kerstfilms. Netflix heeft dit jaar ook weer hele leuke kerstfilms op hun programma gezet.

We hebben een paar films voor je op een rijtje gezet die je echt niet mag missen. Popcorn en chocomelk klaar? Genieten maar!

We hebben de films van iedere leeftijd tot wat ouder op een rijtje gezet. De laatste paar jaar zijn er een hoop nieuwe kerstfilms bijgekomen. Ik ben benieuwd of er een nieuwe kerst klassieker tussenzit. Eentje die mijn all time favorite ‘Home Alone’ zou kunnen vervangen?  

Check ook onze lijst bioscoopfilms (voor het gezin) voor deze kerstvakantie 

Kerstfilms geschikt voor alle leeftijden

 • 48 Christmas Wishes 
  Deze film is van 2017. Wanneer de brieven aan de Kerstman uit een stadje per ongeluk in rook opgaan, trekken twee elfen van de Noordpool eropuit om alle verdwenen wensen te verzamelen. (geschikt voor alle leeftijden)
 • The Princess Switch 
  Weer een nieuwe film van 2018. Bakker Stacy ontmoet in Chicago een toekomstige prinses die precies op haar lijkt. De prinses heeft altijd al willen weten hoe het is om een “normaal” meisje te zijn. Ze ruilen van plaats en worden verliefd…. (geschikt voor alle leeftijden)
 • Santa Claus 
  In deze film zien we hoe de Kerstman honderden jaren geleden het eeuwige leven kreeg, en de uitverkorene werd om alle kinderen ter wereld cadeaus te brengen. Daarna zien we hoe Patch aan de Kerstman wil bewijzen dat hij een goede elf kan zijn. Hij gaat in zee met een kwaadaardige speelgoedfabrikant die er op uit is om de Kerstman uit de markt te drukken. (geschikt voor alle leeftijden)

Animatiefilms voor de kleine kerstfilms liefhebbers

 • Bob’s broken sleigh (vanaf 6 jaar)
  In deze animatie film verbetert een veel te enthousiaste elf de slee van de kerstman. De upgrade van de slee is zijn cadeau aan de kerstman. Maar als hij ver van huis neerstort, heeft deze verdwaalde elf zelf wat magie nodig. Drie rare wezens helpen hem terug te keren naar de Noordpool. 
 • Puppy Star Christmas (alle leeftijden)
  Nieuwe Pup Stars ontdekken dat een concurrerend team Kerstmis wil verpesten. Ze ontvoeren de Kerstman en de kerstsfeer is ver te zoeken. Nadat ze op de Noordpool terecht zijn gekomen, proberen ze de feestdagen te redden. 
 • A Story Bots Christmas (alle leeftijden)
  In deze animatiefilm is Bo bang dat haar kerstcadeaus niet goed genoeg zijn. Ze reist af naar de noordpool om de Kerstman om hulp te vragen. Maar eenmaal daar ontdekt ze dat hij is verdwenen. (geschikt voor alle leeftijden)
 • Angela’s Christmas (alle leeftijden)
  Als de jonge Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, krijgt ze een buitengewoon idee. Een verhaal gebaseerd op een boek van Frank McCourt. Deze leuke animatiefilm is geschikt voor alle leeftijden. 

Netflix Kerstfilms voor de iets oudere kijker

 • A Christmas Prince (vanaf 6 jaar)
  Een ambitieuze journaliste uit New York wordt rond Kerst naar Oost-Europa gestuurd om daar een koninklijk evenement vast te leggen. Ze gaat erheen voor een scoop over een knappe prins die op het punt staat koning te worden. Daar krijgt ze al snel te maken met de koninklijke familie en blijkt dat er wel eens meer in de lucht kan hangen dan alleen een nieuwtje. 
 • Deck the Halls (vanaf 6 jaar)
  Steve is naast vader ook een enorme liefhebber van Kerstmis. Hij leidt een goed georganiseerd en volledig uitgestippeld leven. Zijn nieuwe buurman, Buddy, is totaal het tegenovergestelde: hij heeft een grote persoonlijkheid en grote dromen. De laatste droom van Buddy is om een grootse tentoonstelling te houden van lichtgevende kerstversiering, die zelfs tot in de ruimte zichtbaar is. Deze wens zet Steve z’n goed geordende en gedisciplineerde leventje om in een chaotische nachtmerrie. Het huis van Buddy puilt uit van steeds meer feestlichtjes. Maar dan krijgt Steve een ingeving: hij wil tegen elke prijs het plan van Buddy dwarsbomen, of beter nog: overtreffen. 
 • The Christmas Chronicles (vanaf 9 jaar)
  Natuurlijk mag deze eigen productie van Netflix niet ontbreken. Ik ben heel erg benieuwd naar deze film en hij staat bovenaan mijn lijstje! The Christmas Chronicles vertelt het verhaal van een zus en broer, die op kerstavond de Kerstman op video willen vastleggen. Het wordt een onverwachte ervaring waar de meeste kinderen slechts van durven dromen. Ze houden in de gaten wanneer de Kerstman aankomt en klimmen dan stiekem in zijn slee. Als de slee neerstort, is het kerstfeest nagenoeg verpest. In deze turbulente nacht werken de broer en zus samen met de Kerstman en zijn trouwe elfjes om het kerstfeest te redden voordat het te laat is. 
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Digi, Trend

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.