By 19 februari 2019 Read More →

Dit is hét antwoord op ‘wat eten we vandaag?’

‘Mam, wat eten we vandaag?’ Deze vraag krijg ik bijna elke dag wel twee keer van mijn kind. Hij is dol op eten! Helaas krijg ik deze vraag ook regelmatig van Dennis. Beiden vinden we koken (en eten) leuk, maar doordeweeks ervaren we koken allebei toch vaak als een moetje.

Druk met werk. Deadlines die we moeten halen. Voetbaltrainingen die om 18 uur beginnen. Eten, koken en vaak ook nog boodschappen doen, moet altijd ergens tussendoor én snel. En wat we dan koken is dan meestal op de automatische piloot met recepten die gezond en makkelijk zijn. Maar wel vaak hetzelfde.

Het kan ook anders. Af en toe krijg ik de geest weer en bedenk ik aan het einde van de week wat we de week erop gaan eten. Schrijf de maaltijden op een lijstje en haal braaf de boodschappen die we daarvoor nodig hebben. Het liefst alle grote boodschappen in één keer en dan tussendoor nog een keertje naar de slager en de groenteman. Dat werkt prima, maar dat consequent blijven doen is hier toch wel een issue.  Juist omdat ik dan wat anders wil koken dan de bekende recepten kost het meer tijd om even te grasduinen op internet of in mijn kookboeken. En die tijd, dat is iets wat mij dagelijks door de vingers blijft glippen.

Tot ik vorig jaar een heel fijn mailtje kreeg van Francesca en dit jaar -hoera!- weer opnieuw.

Hulpmiddel voor iedereen die extra inspiratie kan gebruiken

Francesca is founder en de drijvende kracht achter de foodblog Francesca Kookt. Ik volg Francesca al een hele tijd met veel plezier op Instagram. Ze is authentiek, licht chaotisch, heeft een heerlijk gezin met leuke én grappige kinderen, kookt de sterren van de hemel en is dol op eten. Haar blog heeft de ondertitel ‘eten is genieten’. Do I need to say more?

Naast haar blog heeft ze het erg leuke kookboek ‘Mag ik nog een hapje?’ geschreven, dat eigenlijk in de keuken van iedere ouder zou moeten staan. (Lees hier één van onze favoriete recepten uit haar boek.) En inmiddels geeft ze alweer voor de vierde keer de Eetkalender uit. Een kalender vol inspiratie met recepten voor doordeweekse maaltijden. Voor iedereen die, net zoals wij thuis, zich weleens afvraagt wat je nu weer moet koken.

De Eetkalender 2019 is een kalender vol inspiratie met recepten voor doordeweekse maaltijden. Voor iedereen die zich ook afvraagt wat je nu weer moet koken.

Eetkalender 2019 van Francesca Kookt!

De Eetkalender 2019 is eigenlijk een kookboek vermomd als kalender met 210 recepten en een weekplanner voor je gezin. Voor elke week vind je een weekmenu met een duidelijk omschreven recept. Vis-, gevogelte-, vlees- en vegagerechten wisselen elkaar af. Op vrijdag is het kliekjesdag om zo min mogelijk weg te gooien. Francesca geeft je verschillende suggesties wat je kan maken met de kliekjes. Per week staat er een handig lijstje met boodschappen voor die week. Even een foto maken én mee naar de supermarkt. Hoe makkelijk kan het zijn!

De Eetkalender 2019 is een kalender vol inspiratie met recepten voor doordeweekse maaltijden. Voor iedereen die zich ook afvraagt wat je nu weer moet koken.

Elke maand start met een seizoenskalender met een overzicht van groenten en fruit die geteeld worden op eigen bodem, in de kas of zijn geïmporteerd. Handig want zo weet je heel makkelijk welke groente en fruit in het seizoen passen. Daarmee ben je duurzaam bezig en lief voor je portemonnee.  en een overzicht wat er deze maand op het menu staat.

Nieuw dit jaar zijn de  duurzame tips van Natuur & Milieu, meer vegetarische recepten, tips om vlees, gevogelte of vis te vervangen door vegetarische varianten en de tips van voedingscoach Jonathan Klaassen met tips en adviezen om kleine veranderingen door te voeren in je voedingspatroon.

Klinkt goed toch? Wij gebruiken de Eetkalender echt regelmatig. Soms een hele week aaneengesloten, soms enkele recepten. Van de kalender van vorig jaar heb ik verschillende favoriete recepten uitgeknipt en in mijn receptenboek geplakt. Ik weet niet of hij er dit jaar weer in staat, maar als we het niet tegenkomen. De Surinaamse bami van Francesca staat dit jaar echt nog wel een paar keer op het menu.

De Eetkalender 2019 van Francesca heeft hier weer een plekje gekregen in de keuken.

Eetkalender 2019 bestellen

Lijkt de Eetkalender 2019 jou ook een oplossing voor de vraag ‘ wat eten we vandaag?’. Gewoon bestellen. Je kunt hem nog 10 maanden gebruiken en zelfs voor een gereduceerd tarief, want je krijgt nu korting. Voor 18,90 euro inclusief verzendkosten heb jij de kalender deze maand nog aan muur hangen!

Bestel de eetkalender hier

De Eetkalender 2019 is een kalender vol inspiratie met recepten voor doordeweekse maaltijden. Voor iedereen die zich ook afvraagt wat je nu weer moet koken.

 

 

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Kookboeken

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.

Simple Share Buttons