By 25 november 2017 Read More →

Francesca Kookt Eetkalender 2018

Dit is de derde Eetkalender, die Francesca (van foodblog Francesca Kookt) dit keer helemaal in eigen beheer heeft uitgebracht. De vraag ‘Wat eten we vanavond?’ is in de meeste gezinnen de meest gestelde vraag. Naast ‘waar is mijn…?’,  maar dat terzijde.

Nou deze kalender met meer dan 200 recepten geeft je genoeg inspiratie om antwoord te geven op de eerste vraag.

Lekker eten en gezelligheid

Vis-, vlees- en vegagerechten wisselen elkaar af in de weekmenu’s en op vrijdag is het kliekjesdag, zodat je geen ingrediënten meer hoeft weg te gooien. De handige boodschappenlijstjes zorgen ervoor dat je in een keer de boodschappen kunt doen voor de hele week. Dat zou mij veel tijd en geld schelen, want ik ga nu bijna iedere dag naar de supermarkt.  De handige weekplanners met genoeg ruimte om de activiteiten van alle gezinsleden op te schrijven maken dit de meest handige en lekkerste kalender van Nederland!

Een vriendin heeft weleens grappend tegen mij gezegd dat ik heel goed zou passen in een buitenlandse familie, omdat ik zo van eten en gezelligheid hou. Van een huis vol mensen en iedereen die ergens met een bord lekker eten zit. Mijn eerste vriendje heeft een Molukse moeder en Italiaanse vader. Zijn moeder kan enorm goed koken uit beide culturen en ik at altijd heel graag bij hun thuis. Later heb ik nog weleens grappend tegen hem gezegd: “Had ik vroeger maar wat minder oog voor jou gehad en beter opgelet wat je moeder allemaal in de keuken deed. Dan zou ik nu die heerlijke gerechten die zij altijd maakte zelf kunnen maken”.

Francesca Kookt Eetkalender 2018

Helaas zit ik dus niet meer in zijn familie. Maar koken, lekker eten, gezellig en samen vind ik nog steeds heel fijn. Een foodblog met de ondertitel ‘eten is genieten’ past dus zeker bij ons. Francesca’s Surinaamse bami is één van mijn favoriete recepten en een vast gerecht op mijn kookrepertoire. En laat die nu op 7 maart in de kalender staan! 😉 Het recept vind je hieronder.

De Eetkalender 2018 kost 19,95 euro en is verkrijgbaar via de website van Francesca. Een koopje vinden wij! Om de meer dan 200 recepten, maar zeker om verlost te zijn van de vraag ‘Wat eten we vanavond?’.

Surinaamse bami uit Francesca Kookt Eetkalender 2018

Surinaamse bami uit de Eetkalender 2018 van Francesca Kookt!

foto: Francesca kookt

voor 4 personen, bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten (4 personen)

 • 4oo gram spaghetti
 • 3 kleine maggiblokjes
 • zonnebloem olie
 • 5 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels zoete ketjap
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1/2 theelepel zwarte peper
 • 1/2 theelepel 5 spices poeder
 • 2 cm gember, gehalveerd
 • 300 gram kippendijen, in blokjes
 • 1 volle theelepel tomatenpuree
 • 4 takjes verse selderij, blaadjes grof gehakt

Bereidingswijze

Kook de spaghetti beetgaar in een pan met kokend water en 2 maggi blokjes. Giet af en schep terug in de pan. Meng met 1/2 eetlepel zonnebloemolie, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel zoete ketjap. Verhit een grote wok. Fruit de ui en knoflook 1 minuut in 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg 1 verkruimeld maggi blokje, zwarte peper, 5 spices poeder, gember en 2 eetlepels water toe en bak 2 minuten. Schep de kip erbij en bak op hoog vuur tot de kip bruin en gaar is. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee. Zet het vuur laag en roer 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel zoete ketjap en de spaghetti erdoor. Doe dit rustig met 2 lepels. Warm door, proef en breng eventueel extra op smaak met soja/ ketjap. Bestrooi met selderij en serveer met gewokte spinazie met gesnipperde uit en knoflook.

Kijk op Francesca Kookt voor meer inspiratie en lekkere gerechten. Haar Surinaamse sambal bijvoorbeeld is ook erg lekker bij dit gerecht en om gewoon standaard in je koelkast te hebben.

Winactie Francesca Kookt Eetkalender 2018

Voor de Moodkids speelt voor Sinterklaas actie mogen we van Francesca twee van deze toffe kalenders weggeven.

Gefeliciteerd!

Corine Zuurmond uit Goedereede

Diana de Jong uit Rotterdam

Wij geven je gegevens door aan Francesca en zij stuurt de kalender naar jullie op! Veel plezier ermee!

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>