By 23 april 2015 Read More →

Zo maak je een dutchbento lunch Koningsdag

Als je hier wel vaker komt, dan weet je inmiddels wel dat het maken van een dutchbento zo gebeurd is. Sterker nog, meestal kost het je niet eens heel veel extra tijd. En ben je bijna even snel klaar als met het vullen van een reguliere lunchtrommel. Het ziet er alleen zoveel leuker uit! En wie wil dat nou niet? Vandaag hebben we een supersnelle dutchbento voor je. Speciaal voor Koningsdag.

dutchbento koningsdag, lunch Koningsdag

Zo maak je een dutchbento voor Koningsdag

Je hebt nodig:

  • twee kleuren brood
  • rood, wit en blauw fruit of groenten
  • koekjes uitsteker kroon of mesje (bijvoorbeeld deze)
  • beleg naar keuze
  • (evt. cupcakebakjes)

Zo ga je te werk:

Leg je twee verschillende kleuren boterhammen op een broodplank en steek uit beiden een kroontje. Wissel de kroontjes om. Je hebt nu weer twee boterhammen (maar wel twee met een heel feestelijk kroontje erin!). Beleg ze naar keuze.

Vul je trommel met het kroontjesbrood en plaatst de rood, wit en blauwe fruit/groenten ernaast. Ik koos voor rode frambozen, witte gedroogde appeltjes en blauwe druiven die ik in cupcakebakjes legde om de kleuren nog wat te versterken.

Zie je wel? Niets moeilijks aan. Een vrolijke en gezonde lunchtrommel maak je dus vliegensvlug!

TIP: dit is tevens een leuke manier om kinderen die nog geen bruin brood lusten, stiekem toch wat bruinbrood mee te geven. Wedden dat ze het met plezier opeten?

Meer lezen over eten op school? Lees dan ook eens: Gezond 10-uurtje , gezond overblijven en brainfood voor kinderen (slim eten voor tijdens de citotoets).

Op zoek naar leuke producten om je dutch bento lunch nog mooier te maken? Bekijk dan deze webshops eens.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Koningsdag, Dutch Bento

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.