By 8 januari 2018 Read More →

Courgettespread, lekker voor op brood of als dip bij de borrel

Van boeken van uitgeverij Loopvis word ik altijd blij. Deze kleine uitgeverij blinkt uit in creativiteit en heeft vaak net iets andere boeken dan de meeste andere uitgeverijen. Zo heb ik een tijdje geleden al geschreven over de rijstrepen uit hun Pindakaas-kookboek, dat hier nog steeds een succes is.

Maar ik dwaal af. Al een tijd terug bracht Loopvis samen met Mascha Perquin-Sarneel het kookboek ‘Arbeidsvitaminen- lekker gezond aan het werk‘ uit. Een boek vol met lekkere en gezonde recepten voor alle momenten van de werkdag. Lekkere lunchideeën en tussendoortjes, maar bijvoorbeeld ook soepen, salades, hartige taarten en borrelhapjes voor tijdens de vrijmibo.

Regelmatig zag ik hem langskomen en elke keer dacht ik ‘ ik moet daar achteraan’, maar op één of andere manier kwam het er steeds niet van. Totdat ik hem eindelijk in handen kreeg. Onze conclusie: wederom een leuk kookboek van Loopvis met lekkere recepten voor lunch en snacks.

Onderstaand recept van courgettespread is echt heerlijk voor op de boterham, bij de borrel of (is het al bijna zomer?) de picknick.

Maak je eigen groentespread voor op brood of als dip of smeersel bij de borrel of je picknick. Deze courgettespread met munt is lekker fris en gezond.

Courgettespread

Ingrediënten:

  • courgette
  • 1 teentje knoflook
  • een eetlepel citroensap
  • 1 takje munt (peterselie of rozemarijn)
  • 75 ml yoghurt
  • olijfolie (om de courgette mee in te smeren)

> Lees ook: Tomatenpesto: dat maak je makkelijk zelf

Bereidingswijze:

Snijd de courgette in plakken en smeer deze in met olijfolie. Gril de courgette in een grilpan, op de barbecue of in de oven totdat deze mooi zacht en bruin is. Als je geen grilpan of gril hebt, kan het ook in een koekenpan. Pel en snipper (of pers) de knoflook en haal de munt van het takje af.

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of staafmixer en draai er een smeuïge spread van. Beleg je boterham met deze spread en een paar plakjes komkommer, tomaat of geroosterde paprika. Het is ook lekker om bij de borrel te serveren. Doe de spread in een leuk bakje of klein weckpotje. Serveer met soepstengels, toast of zoals wij deden met stokbrood tijdens een picknick.

Maak je eigen groentespread voor op brood of als dip of smeersel bij de borrel of je picknick. Deze courgettespread met munt is lekker fris en gezond.

Neem je het mee in je lunchtrommel? Doe de courgettespread dan in een apart bakje of vakje van je lunchtrommel. Anders word je brood een beetje vochtig.

Groentespreads kun je ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.

Bestel hier

Arbeidsvitaminen- lekker gezond aan het werk, Mascha Perquin-Sarneel, Uitgeverij Loopvis, 17,50 euro

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.