By 5 augustus 2016 Read More →

Tomatenpesto: dat maak je makkelijk zelf

In de zomer eten we vaak salades of barbecueën we. Vaak serveer ik er brood met een smeerseltje bij. Deze paprika tomatenpesto is erg lekker en makkelijk. Het recept vind je hier.

In de zomer eten we regelmatig salades. Vaak serveer ik er brood met een lekker smeerseltje erbij. Zelfgemaakte hummus bijvoorbeeld, maar ik maak ook regelmatig deze tomatenpesto. Of beter gezegd: paprika-tomatenpesto. Je maakt het zo en de meeste kinderen vinden het ook lekker, door de zoete, zachte smaak.

Op een geroosterde boterham van onze lokale bakker met wat basilicum en trostomaatjes is het wel één van mijn favoriete lunches.

Zo maak je zelf paprika tomatenpesto

Zelfgemaakte tomatenpesto

Wat heb je nodig:

100 gram zongedroogde tomaatjes

2 geroosterde paprika’s (uit pot of zelf geroosterd)

2 tenen knoflook

30 gram pijnboompitten

30 gram Parmezaanse kaas, geraspt

olijfolie

peper en zout

Zo maak je het:

  1. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Haal de pijnboompitten als ze klaar zijn uit de koekenplan en laat ze wat afkoelen.
  2. Rasp 30 gram Parmezaanse kaas. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes en paprika in stukjes.
  3. Doe de pijnboompitten, kaas en knoflook in de kom van een keukenmachine of in een hoge maatbeker voor je staafmixer. Voeg de zongedroogde tomaatjes en geroosterde paprika’s toe en pureer tot een smeuïge massa.
  4. Voeg eventueel nog een scheut olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. En mix nogmaals.

Recept voor paprika tomatenpesto

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.