By 30 juni 2015 Read More →

Basisrecept hummus

In de meivakantie heb ik voor het eerst echte hummus gegeten. Zelfgemaakte hummus dus. Die uit de supermarkt had ik al eens geproefd, maar zelf had ik nog niet eerder hummus gemaakt. Het is een koud kunstje. Als je eenmaal een lekker basisrecept voor hummus hebt gevonden, kun je eindeloos variëren met smaaktoevoegingen. Vandaag deel ik mijn basisrecept met je. Ga op zoek naar een lekkere basishummus waar jij van houdt. Halveer de hoeveelheid knoflook of voeg juist extra toe. Als je een basis hebt gevonden die jij en je gezin lekker vinden, zul je zien dat je dit receptje steeds vaker gaat gebruiken. Doen wij ook, want echt, dit is smullen!

Basisrecept voor Hummus

Basisrecept Hummus

  • 1 blik/pot kikkererwten (circa 450 gram)
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel sesampitjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap van halve citroen
  • zout en peper

Laat de kikkererwten uitlekken, maar bewaar het vocht. Pureer de kikkererwten, olie, de knoflook en de sesampitjes tot een puree en breng deze op smaak met zout, peper en citroensap. Wanneer de puree grof blijft, kun je hem wat gladder krijgen door nog een beetje extra vocht toe te voegen.

Hummus blijft in de koelkast in een afgesloten potje een paar dagen lekker. Gebruik hummus als dip bij groente of tortilla chips of als spread voor op brood.

TIP: In plaats van sesampitjes kun je ook tahin gebruiken dat is sesampitjespasta.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.