By 28 januari 2015 Read More →

Spinazie brownies voor superhelden

superhelden brownies

Samen met mijn dochtertje maakte ik deze zogenaamde Spinazie Brownies van de week. Ik zocht namelijk op het internet naar wat koolhydraat-arme gerechten en hapjes. Dit in het verlengde van gezonder eten en toen stuitte ik op dit leuke recept. Ik heb hem wel wat aangepast naar mijn eigen smaak, want in het originele recept zit onder andere meer boter en geen knoflook. Mijn dochtertje wilde erg graag helpen en dat kon ook makkelijk met dit receptje. Ze vond het superleuk om te doen en wilde het meteen opeten, die malle! Ze moesten toch echt eerst een half uurtje in de oven. ^_~ Toen het eenmaal op hun bordje lag, ging het schoon op. Mijn zoontje vroeg daarna of hij nog meer mocht van de brownies! Dus at hij er zo nog twee op. Ik ga het vaker maken en wil het recept dus ook graag met jullie delen.

spinazie brownies maken

Superhelden Spinazie Brownies met Mozzarella

Ingrediënten voor ongeveer 12 brownies van 5x5cm.

  • 275 gram Spinazie (gewassen en ongesneden)
  • 1 Ui (gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)125gram Bloem
  • 100 gram gesmolten boter
  • 125 gram bloem
  • 2 mespuntjes zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 Eieren (Maatje M)
  • 225ml Melk
  • 200 gram Mozzarella kaas (geraspt)

 Stap voor stap superhelden brownies maken:

1. Zet je oven aan op 190 graden en vet je brownie / ovenschaal in (ter grootte van ongeveer 30x23cm).
2. Zet alles afgemeten, gesneden en geraspt klaar.
3. Fruit in een koekenpan de ui en knoflook voor een paar tellen aan met alle boter. Roer er dan de spinazie door tot het slinkt.
4. Pak een kom en giet hier de bloem, het bakpoeder, het zout en de eieren in. Roer er nu langzaam de melk door.
5. Als je dit goed hebt gemengd, kun je er het spinazie mengsel en de mozzarella aan toevoegen. Roer dit dan nog eens goed door en giet dit dan in je brownie-vorm of ovenschaal.
6. Verdeel het mooi en doe het dan voor ongeveer een half uurtje in de oven tot het goudbruin en gaar is. Het is gaar als je het bakblik een beetje schudt en het een vaste substantie is. Dus zodra het geheel niet meer of amper beweegt.

Wij aten dit trouwens samen met kip als hoofdgerecht, maar dit schijnt dus dé ultieme trek snack te zijn voor overdag. Waarom? Nou, omdat hij supergezond is, laag in zowel koolhydraten als in calorieën is én je het gewoon ook koud kunt eten. Ideaal voor gezond overblijven en dus voor in je lunchtrommel.

superhelden spinazie brownies

* Áls je het voor overdag wilt maken, dan zou je kunnen overwegen de knoflook er uit te laten in verband met een frisse adem. ^_~

We hopen dat je net zoals wij ervan zult gaan smullen!

Groetjes en liefs, Mijntje

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Superhelden, Algemeen

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.