Tijd voor tosti met Leonie’s Toffe Tosti’s

Woensdag middag is vaak tosti-middag bij ons. Ik smeer meestal wat ‘Tosti quick’ van Remia aan de binnenkant . Dat smaakt een beetje naar de pizza tomatensaus. en Vervolgens besmeer ik de buitenkant van het brood met wat (room)boter, zodat de tosti’s extra knapperig worden. Mijn tosti’s vallen bij de kinderen die komen spelen ook altijd erg in de smaak. Dus ik waande me best een Tosti Queen.

Totdat ik het kookboekje Toffe tosti’s van Leonie ter Veld in een tijdschrift tegenkwam! De titel en vormgeving van het boek trokken mijn aandacht, dus ik heb het boek meteen aangeschaft! Dat was een goede zet, want de recepten die erin staan stellen me zeker niet teleur! Dit zijn echt next level tosti’s!! Met de frikandel speciaal tosti zal ik mijn dochter een keer erg blij maken! Maar ik zag ook dat ze recepten had met left overs van het avond eten en dat bracht mij op het idee om ook stiekem wat groenten in de tosti te verstoppen! Beetje paprika, mais, spinazie, courgette etc kun je altijd wel kwijt. Sla ertussen werd nogal warm (heb ik ervaren…) en is geen aanrader.

Het was moeilijk kiezen, maar ik heb twee recepten uitgekozen om te laten zien. En ik zal bekennen, deze zijn nog vrij braaf. Maar al super lekker! De andere recepten vind je in haar boek. Ik weet zeker, als ik dit boek vaker gebruik, promoveer ik naar Tosti Pro.

Tosti met Oreo en Banaan

Ingrediënten: 

  • 2 sneetjes wit casinobrood
  • 3 Oreo ‘s
  • 1 banaan
  • smeerbare roomboter

Zo maak je het:

Smeer beide sneetjes brood in met een laagje roomboter. Beleg ook beide sneetjes met plakjes banaan. Druk op één kant de in stukjes gesneden Oreo in de banaan. Vouw de boterham dicht en druk nog even aan. Bak in 5 minuten warm in het tosti ijzer. De combinatie van de warme banaan en de gesmolten Oreo vind ik echt super lekker! Dit is echt makkelijk scoren bij de kids. 😉

Ooit gedacht aan de combinatie van banaan met Oreo op een tosti? Echt verrukkelijk! Lees hier het recept.

Tosti Caprese

Ingredienten:

  • 2 sneetjes brood
  • 1/2 halve bol mozzarella
  • 1 eetlepel groene pesto
  • wat doorgesneden cherrytomaatjes of een halve tomaat in plakjes

Zo maak je het:

Smeer de 2 sneetjes brood in met pesto. Beleg dan met de plakken mozzarella en tomaat. Doe het brood in het tosti ijzer en bak in 4 minuten af. Mozzarella, tomaat en pesto is wat mij betreft echt een gouden drie eenheid qua smaken. Kan niet misgaan dus! Als je echt wilt uitpakken kun je de pesto trouwens ook zelf maken. Klik hier voor het recept.

Een tosti Caprese is altijd een goed idee! Met dit recept in een handomdraai gemaakt.

Geniet ervan!

Bestel het boek hier

Toffe tosti’s, Leonie ter Veld, Bertram + de Leeuw Uitgevers, 14,95 euro

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.