By 10 april 2016 Read More →

Bosbessen avocado smoothie

Deze bosbessen avocado smoothie van ' Voedzaam & Snel' is gezond en heerlijk van smaak. Mijn zoon vond het de lekkerste smoothie die hij ooooit had gehad. je vindt hier het recept.

Avocado is een echte brainfood voor kinderen. Prima dus om ze dit regelmatig aan te bieden. Heb jij een kieskeurige of moeilijke eter thuis, dan is dit recept een aanrader. De avocado zit namelijk ‘verstopt’  in dit lekkere drankje. 

Job houdt ook niet zo van avocado. Na zijn uitroep ” dit is de lekkerste smoothie die ik ooit heb gehad” kon ik het niet laten om te vertellen dat er avocado in de smoothie zit.  “Nou zo lust ik het wel!”, was zijn antwoord. Mission accomplished zullen we maar zeggen.

Meer gezonde smoothies vind je hier

Bosbessen avocado smoothie

bereidingstijd 10 minuten

bosbessen avocado smoothie

Ingrediënten:

  • 4 sinaasappels
  • 1 avocado
  • 200 gram bosbessen

Zo maak je het:

Haal de schil van de sinaasappels en stop het vruchtvlees in de blender. Snijd de avocado rondom de pit in tweeën en draai de helften van elkaar af. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schillen. Doe het vruchtvlees van de avocado in de blender en voeg ook de bosbessen toe. Zet de blender aan. Schenk de smoothie in een glas.

Deze  bosbessen avocado smoothie komt uit het kookboek ‘ Voedzaam & Snel – de 100 populairste recepten’ van Jennifer & Sven.

voedzaam en snel

Onder het motto ‘ weinig tijd maar gezond en lekker eten hebben Jennifer & Sven  in dit kookboek de 100 meest populaire recepten van hun website Voedzaam & Snel samen in één boek gebracht. Van ontbijtjes tot salades, hoofdgerechten, soepen, snacks, toetjes en smoothies. Laat je inspireren om gezond en lekker te koken zonder extra tijd kwijt te zijn!

Voedzaam & Snel, de 100 populairste recepten – Jennifer & Sven – Kosmos Uitgevers – 15 euro

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.