By 17 januari 2016 Read More →

Lekkere smoothies voor kinderen

Mijn kind is dol op smoothies. Ik om twee redenen ook. Ten eerste omdat ik ze zelf ook lekker vind als ontbijt of als verantwoord tussendoortje én omdat ik weet dat hij zo aan zijn portie dagelijkse groenten en/of fruit komt. Want ja, groenten eten gaat niet altijd even gemakkelijk!

Ik geef regelmatig een smoothie als 10-uurtje. Ook mee naar school. Dat gaat met deze handige knijpzakjes heel eenvoudig. De zakjes zijn herbruikbaar en eenvoudig in gebruik. En voor thuis is een leeg (appel)sapflesje met een mooi rietje natuurlijk ook een feestje.

groene smoothies kids

Mijn ervaring is dat de smoothies voor kinderen egaal (zonder stukjes), goed te drinken (vloeibaarheid) en zoet genoeg moeten zijn. Ik maak ze snel en gezond zoeter door dadels , wat gedroogde abrikozen of honing toe te voegen. Zo drinkt hij zelfs bleekselderij in zijn smoothie. Liever geen honing geven aan kinderen tot 1 jaar i.v.m botulisme.

Recepten smoothies voor kinderen

Fruit smoothies

Eigenlijk kun je alle fruitsoorten gebruiken. Voeg je bevroren fruit toe dan blijft de smoothie ook lekker koel voor op school. Bevroren fruit kun je in de supermarkt kopen, maar ook natuurlijk zelf maken. Ik stop te bruine bananen uit onze fruitmand (die iedereen bij ons thuis toch laat liggen) zonder schil doormidden gebroken in een zakje in de diepvries. Zo heb ik altijd bevroren banaan bij de hand. En bruine bananen bevatten ook veel natuurlijke suikers.

mango/appel

 • 1 mango
 • 1 appel
 • scheutje (verse) sinaasappelsap

Mix het fuit met de sinaasappelsap in de blender. Is je smoothie te dik? Voeg nog wat sinaasappelsap toe.

framboos/banaan

 • 50 gram frambozen
 • banaan
 • scheutje (verse) sinaasappelsap
 • evt yoghurt

Mix het fuit met de sinaasappelsap in de blender. Is je smoothie te dik? Voeg nog wat sinaasappelsap toe.

Klik hier voor het recept van de smoothie met banaan, kamillie en vanille van Keukenkaat aan de kook! 

kiwi/avocado

 • 1/2 bevroren banaan
 • 1/2 avocado
 • 1 kiwi
 • beetje yoghurt
 • sap van 1 sinaasappel

Mix alles door elkaar in de blender.

Groene Smoothies 

paksoi

 • 200 gram paksoi
 • 1 appel
 • 2 gedroogde abrikozen

Snijd de paksoi & was het. Schil de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Doe de paksoi, appel en gedroogde abrikozen in de blender. Voeg water toe zodat je een mooie egale en vloeibare smoothie krijgt

sla

 • 2 bananen
 • 1/2 krop sla

Snijd en was de sla en stop ze samen met de bananen in de blender. Voeg ook hier weer water toe totdat de smoothie egaal en vloeibaar genoeg is.

bleekselderij

 • 2 stengels bleekselderij
 • 1 banaan
 • 2 dadels (zonder pit!)

Haal de ‘draden’ van de stengels bleekselderij, was ze en snijd doormidden. Stop deze, samen met de banaan en de dadels in de blender. Voeg water toe tot de smoothie vloeibaar genoeg is.

 

 

TIP: De knijpzakjes van De Leukste Lunch kun je ook makkelijk gebruiken voor yogurt. Mijn zoon is bijvoorbeeld dol op het knijptoetje van de grote M. Mierzoet en staat dus hier zo min mogelijk op het menu. Wij maken thuis daarom ook regelmatig een “speciaal feest” knijptoetje. Lees: gewone yoghurt in een knijpzakje. Soms gaat het er dus écht alleen maar om hoe je het aanbiedt. 😉

smoothies voor kinderen

poster: Elske Leenstra

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.