Is jouw kind dol op koken? Keukenkaat aan de kook is leuk!

Job vindt koken erg leuk. Hij is fan van de Cupcake Cup en Heel Holland Bakt. Regelmatig koken we samen, maken we hapjes,  bakken we of verzinnen we nieuwe smoothies.  Zijn smoothie banaan is soms lekkerder dan die van zijn vader. 😉

Het kinderkookboek ‘Keukenkaat aan de kook’ was hier dan ook een succes!  Marieke van Riel (verhaal en recepten) en Wendy Panders (tekeningen) hebben een (voor)leesboek gecombineerd met een kinderkookboek. Het leesniveau is voor kinderen vanaf 8 jaar. Maar voorlezen kan natuurlijk ook prima.

Het boekje draait om Kaat, een bijdehand meisje dat dol is op koken. Ze helpt  -al bluffend- haar moeder aan een baan als kok. Kaat helpt haar moeder regelmatig in het restaurant. Dat is soms ook wel nodig, want Kaat’s  keukenkunsten zijn eigenlijk beter dan die van haar moeder…

Na ieder hoofdstuk vind je één of meerdere recepten die passen in de verhaallijn. Het zijn leuke recepten die kinderen aanspreken. Job en ik maakten samen het recept ‘relaxed drankje’.  Kaat’s moeder is zo gestrest over haar nieuwe baan en wat ze dan moet koken dat Kaat voor haar dit drankje maakt.

Smoothie banaan, kamille en vanille

smoothie banaan 2

Voor twee personen

Wat heb je nodig:

  • 2 bananen
  • 250 ml water
  • zakje kamillethee
  • 1 theelepel vanille-aroma of beetje vanille yoghurt
  • Snufje kaneel

Zo maak je het:

  1. Kook het water en schenk het in een theepot. Hang er een zakje kamillethee in en laat goed afkoelen.
  2. Doe 2 bananen en de getrokken kamillethee in een blender. Heb je geen blender? Doe dan de thee en bananen in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer.
  3. Doe het vanille-aroma of de vanilleyoghurt en de kaneel erbij en pureer nog even tot alles goed is gemengd. Giet het in een glas en steek er een vrolijk rietje in. Meteen opdrinken!

Liever als extra koud drankje? Zet dan de getrokken thee eerst in de koelkast en gebruik plakjes bevroren banaan.

Keukenkaat aan de kook, Marieke van Riel en Wendy Panders, uitgeverij Loopvis, € 15,95

 

boekentip keukenkaat

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]
Posted in: Algemeen, Food, Kookboeken

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.