Gezonde notenpasta cupcakes

Noten zijn een goed voorbeeld van echt ‘oervoer’. Noten zijn enorm voedzaam en rijk aan vetten en eiwitten. Door het eten van 15 gram ongebrande en ongezouten noten per dag heb je 20% minder kans op hart- en vaatziekten. Daarnaast zijn noten een echte brainfood.

notenpasta cupcakes paleo

Ingrediënten (voor 8 stuks):

 • 4 eieren
 • 150 gram amandelmeel
 • 30 gram kokosmeel
 • 100 gram biologische roomboter
 • 20 gram gebroken lijnzaad
 • 1,5 theelepel bakpoeder
 • 1 flinke eetlepel kokos crème
 • 3 flinke eetlepels notenpasta (liefst zelfgemaakt van je favoriete noten!)

Zo maak je zelf notenpasta cupcakes:

 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
 • Breek de eieren en doe ze in een kom. Strooi het amandelmeel, kokosmeel en de kokospalmsuiker erbij in de kom. Smelt de roomboter ondertussen in een pannetje op een laag vuur. Klop met een mixer de ingrediënten die al in de kom zitten goed door elkaar. Giet de gesmolten boter erbij. Strooi daarbij ook het gebroken lijnzaad en het bakpoeder. Mix alle ingrediënten nog eens goed door elkaar tot een gladde massa. Schep 1 eetlepel kokos crème en 3 eetlepels notenpasta door het beslag.
 • Gebruik hiervoor NIET de mixer maar roer kort met een lepel zodat het niet helemaal verdeeld is.
 • Giet nu het beslag in de vormpjes en bak de notenpasta cupcakes gaar in circa 25 minuten.

 

Dit recept komt uit het boek YO KIDS Let’s go Paleo! Van Sandra van Schijndel.

KIDS-PALEO recepten

YO KIDS Let’s go Paleo!
Het boek YO KIDS Let’s go Paleo! Is gericht op ouders en hun kinderen die volgens het paleo principe (eten als in de oertijd, zo puur en zuiver mogelijk met geen tot zo min mogelijk toevoegingen) willen eten. Bomvol recepten en suggesties om op een relaxte manier kennis te maken met deze manier van eten. Bij elk gerecht staat wel iets leuks en leerzaams waar kinderen en zelfs hun ouders nog iets van kunnen opsteken.

Meer informatie via: YO KIDS Let’s go Paleo!

[ssba]

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.