By 6 september 2015 0 Comments Read More →

Zo houd je de lunch van je kind lekker

Heel vaak krijgen we de vraag of die DutchBento trommels er ook nog zo mooi uitzien als je kind de deksel er na een aantal uren afhaalt. Het antwoord daar op is Ja(!) blijkt uit de slingertest. Als je de tips die daar worden gegeven opvolgt ziet een lunchtrommel er ’s middags bijna precies hetzelfde uitziet als jij hem hebt klaar gemaakt. Een vervolgvraag was of het nog wel lekker zou zijn. Daarop geven we vandaag antwoord.

In de appeltest kon je al zien hoe je kunt voorkomen dat fruit bruin wordt. Hieronder geven we je tips hoe je de temperatuur van de lunch goed houd. Zowel warm als koud. Moeder Manon geeft haar dochter Lana (10) al jaren een gezonde lunch mee naar school de producten die zij daarvoor gebruikt helpen haar de lunch vers en op temperatuur te houden.  We vroegen Manon, naast moeder ook ondernemer bij Green Jump, naar haar favoriete producten om een kinderlunch vers en lekker warm of koud, kortom op temperatuur te houden.

Een lunchtrommel vers houden doe je zo:

#1 Gebruik een koeltas

lunchtrommel vers houden tips

In de periode april-oktober geeft Manon de overblijf lunchtrommel altijd mee in een koeltasje. In de school van haar dochter Lana is het in die periode gewoon standaard warm. De tassen met bakjes staan dan vanaf half negen tot 12 op de warme gang. Een koeltasje (voorzien van koelelement) voorkomt dat de lunchtrommel dan te veel opwarmt.

#2 Gebruik een thermosbakje voor warm eten

Thermos bakje voor warm eten

De Lunchbots Insulated Thermal container heeft een grotere opening en is daarom makkelijk met warm eten. Soep bijvoorbeeld eet wat handiger uit een lager en breder bakje dan uit een hoger en smaller exemplaar. Hete eten blijft 4 à 5 uur warm en komt alleen in aanraking met rvs. De inhoud is 450 ml, dus je hoeft hem zeker niet tot aan het randje vol te doen!

#3 Gebruik een Food Jar voor koud eten

food jars koud houden eten

Bij deze food Jar zit een lepeltje in het dekseltje. Erg handig want anders moet er toch altijd een losse lepel bij. De food jar blijft echt heel lang koud en in deze maakt Manon dus ook het ijs van Griekse yoghurt met diepvriesfruit. Als dat niet smullen is tijdens de lunch! Qua prijs en leuke kleurtjes is deze kids food jar wellicht een interessant alternatief. Het eten blij iets minder lang koel/warm als de food jar hierboven, maar voor de kleine en grote pauze op school is het voldoende.

Green Jump is aangesloten bij de MoodKids Webshopgids

[ssba]
Posted in: Algemeen, Dutch Bento, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.