Op verzoek: hoe overleeft jouw DutchBento je kind?

Een dag na het lanceren van onze nieuwe DutchBento Facebookpagina kregen we een berichtje van Julie Creton. Zij vroeg zich af of onze DutchBento’s er ook nog mooi uitzagen nadat je kind de trommel in de tas mee naar school had genomen. 

fb slingertest uitdaging

We namen de uitdaging uiteraard aan. Nieuwe trommels proberen we altijd zo uit. We noemen dat de slingertest! 😉 Deze zomer hebben we Marli Anne en Job op de trampoline gezet en ze laten springen met de tas op de rug. Hebben ze laten gooien met de broodtrommels. Nou ja, kijk zelf maar. En check dan meteen onze tips om je DutchBento overlevingskansen te geven.

video DutchBento slingertest

https://youtu.be/8KdSnELp424

TIPS

Onze (simpele) tips om je DutchBento overlevingskansen te geven. Voor ons zijn ze vrij vanzelfsprekend, voor jou wellicht ook. Mocht je ze nog niet zelf hebben bedacht, dit zijn ze:

1. Zet je spullen goed vast. Dus zorg voor niet teveel ruimte tussen het eten. Pak desnoods een kleinere trommel. Vier losse cupcake vormpjes in een broodtrommel voor een tussendoortje ziet er schattig uit, maar heeft bij veel kinderen nul overlevingskansen. Pak dus een kleiner bakje. Of zorg voor bakjes met dekseltjes. En echt, goedkope en leuke trommels en bakjes zijn er voldoende. Gebruik je fantasie!

2. Gebruik een servet om eventuele ruimte op te vullen. Dat kan horizontaal zijn (tussen het eten en de zijkanten van je trommel), maar ook verticaal heel handig (tussen het eten en de deksel van de trommel).

3. Snijd het brood eens in vieren en zet het rechtop. Grote kans dat (bij 2 boterhammen) al 1/3 van je trommel nergens meer naar toe gaat. Probeer dit principe ook uit met de etenswaren die je regelmatig meegeeft, zo vind je vast de ideale positie voor lekkers in de trommel.

4. Opvullen van de ruimte kan ook makkelijk met wat klein spul. Denk aan Parijse worteltjes, mini-paprikaatjes, mini-komkommer of krulsla. Smaakt niet alleen lekker (en bonuspunten voor de groente die je kind binnenkrijgt), maar ziet er ook nog eens vrolijk uit. Zelfs na een slingertest!

5. Misschien een open deur, maar zorg er altijd voor dat ‘natte’ etenswaren gescheiden zijn van ‘droge’. Dat komt smaak en structuur ten goede.

6. Sluit de trommel goed! De meeste lunchtrommels sluiten uit zichzelf goed. De jouwe niet? Zorg dat die deksel geen kant meer opgaat door er een stevige elastiek om te doen. Wanneer de deksel niet stevig op de trommel blijft zitten, is de overlevingskans van je #DutchBento echt nul procent.

Volg je onze nieuwe DutchBento facebookpagina al?

[ssba]
Posted in: Dutch Bento

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.