By 22 augustus 2015 Read More →

Ode aan de vakantie: een surf bento

Je zou het een back-to-school-bento kunnen noemen, maar ik zie ‘m meer als een ode aan de heerlijke vakantie die achter ons ligt.

Dit jaar hebben we een heerlijke tijd doorgebracht aan de Atlantische kust van Frankrijk. Het blijft oppassen voor de hoge golven, maar je kunt er wel heerlijk bodyboarden. Daarom ligt er in deze bento een mannetje op een surfboard, die met vliegende vaart door de golven het strand bereikt.

surf bento

Even in alle eerlijkheid, de inspiratie voor deze bento heb ik uit het Yum-Yum bento boek!

yumyum bentoboek

Zelf een surf bento maken? Dit heb je nodig:

  • een wit broodje (bruin kan natuurlijk ook!)
  • wat mayonaise of roomkaas
  • een knakworst
  • een plakje cheddar
  • een stukje komkommer
  • wat krulsla
  • snoeppaprikaatjes
  • tomaatjes
  • rijstcrackertjes

>> DOE OOK MEE: aan de AHlunchtrommel actie en maak kans op een kookworkshop voor 24 personen bij Restaurant Fifteen Amsterdam van Jamie Oliver.

Zo maak je een surf bento:

  • Snij het broodje aan de bovenkant in de lengte open (niet helemaal doorsnijden!) en besmeer beide zijden met wat mayo of roomkaas, doe vervolgens het knakworstje erin.
  • Teken voor het mannetje eerst een voorbeeld op bakpapier, leg het sjabloontje op het plakje kaas en snij het voorzichtig uit. Leg het mannetje op de hotdog.
  • Snij een stukje komkommer in halve plakjes.
  • Doe wat krulsla in de lunchbox, leg het broodje er voorzichtig op en steek de plakjes komkommer ertussen.
  • Vul het tweede bakje met de rest van de ingrediënten.
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.