Een lunchidee met hummus
Nu we een lekker basis recept voor hummus hebben gevonden, experimenteren we er lustig op los. We genieten steeds vaker van deze gezonde kikkererwtenspread.
Als je tijdens je vakantie eens geen zin hebt om uitgebreid te koken voor de lunch, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten, dan is dit een heel geschikt lunchidee. Vrij eenvoudig klaar te maken en een feest om te eten!
Lunchidee met hummus
Je hebt nodig:
- Brood naar keuze (bij voorkeur plat en zacht zoals Turks brood)
- Courgette
- Geroosterde paprika (vers of uit pot)
- Basis recept hummus of hummusvariatie recept
Zo maak je een lekkere lunch met hummus:
Was de courgette en droog hem. Snijd met een kaasschaaf plakken courgette. Rooster deze zodat er mooie streepjes ontstaan (wij gebruiken daar een grilijzer voor waar je ook tosti’s in kunt bakken) en de smaak van de courgette intenser wordt. Snijd het brood overdwars doormidden. Smeer naar smaak een laag hummus op de onderkant. Beleg het brood met repen geroosterde courgette en geroosterde paprika en plaats de bovenkant er weer op. Rooster het gehele brood nu nog even in een grilijzer, zodat het brood iets platter en nog lekkerder wordt.
Serveer in punten of repen.
Smakelijk!
[ssba]
Auteur: Maike Keuben
Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.