By 22 juli 2015 Read More →

Een lunchidee met hummus

Nu we een lekker basis recept voor hummus hebben gevonden, experimenteren we er lustig op los. We genieten steeds vaker van deze gezonde kikkererwtenspread.

Als je tijdens je vakantie eens geen zin hebt om uitgebreid te koken voor de lunch, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten, dan is dit een heel geschikt lunchidee. Vrij eenvoudig klaar te maken en een feest om te eten!

lunch idee met hummus en geroosterde groenten

Lunchidee met hummus

Je hebt nodig:

Zo maak je een lekkere lunch met hummus:

Was de courgette en droog hem. Snijd met een kaasschaaf plakken courgette. Rooster deze zodat er mooie streepjes ontstaan (wij gebruiken daar een grilijzer voor waar je ook tosti’s in kunt bakken) en de smaak van de courgette intenser wordt. Snijd het brood overdwars doormidden. Smeer naar smaak een laag hummus op de onderkant. Beleg het brood met repen geroosterde courgette en geroosterde paprika en plaats de bovenkant er weer op. Rooster het gehele brood nu nog even in een grilijzer, zodat het brood iets platter en nog lekkerder wordt.
Serveer in punten of repen.

Smakelijk!

brood met hummus

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.