By 9 juli 2015 Read More →

Afscheidstraktatie peuterspeelzaal

Na de zomer gaat Bobbi Roos naar de basisschool. Op haar peuterspeelzaal neemt ze vlak voor de zomervakantie dus afscheid van alle peuters en juffen. Wat een fijne tijd heeft mijn peuter daar gehad. En wat een bijzondere tijd gaat er komen voor haar… Slik. Ze groeien als kool die koters. Tijd voor een afscheidstraktatie!

afscheidstraktatie peuterspeelzaal

Afscheidstraktatie peuterspeelzaal

Natuurlijk neemt ze afscheid van haar vriendjes en juffen met een traktatie. Zo staat ze, terwijl ze nog niet jarig is, even in het middelpunt van de belangstelling van alle andere peuters. Ondanks mijn eigen voorkeur voor gezonde traktaties heb ik daar deze keer niet voor gekozen. Mijn peuter lust namelijk bijna niets. Ze is een lastige eter. We hadden kunnen kiezen voor een hartige traktatie of een van de 10 gezonde traktaties met komkommer, maar die maakten we eerder als eens. Ach, en je staat bekend als knutselmoeder of niet, dus moest er wat nieuws bedacht worden. Een leuke en lekkere traktatie die mijn peuter zelf ook lust.

Traktatieketting

Ik koos voor een eenvoudige maar superleuke traktatieketting. In plaats van diertjes of plastic figuurtjes hing ik er deze keer wat anders aan.

Je hebt nodig:

  • Gekleurde potloodjes (kruidvat)
  • Trimlijn*
  • Chips (of snoepjes) die je kunt rijgen

Zo maak je het:

Knip per kind circa 55 centimeter trimlijn af en brand de uiteinden dicht zodat het niet gaat rafelen. Boor in de potloodjes voorzichtig een klein gaatje. Rijg het potlood aan je trimlijn, rijg aan beide kanten chips (ik koos voor vijf stuks aan iedere kant). Eventueel kun je ook nog een klein kaartje toevoegen, waar je een afscheidsrijmpje op zet, ik koos voor: Samen hadden we veel plezier, maar nu ben ik bijna 4. Ik kan dus niet meer blijven, op school ga ik leren schrijven. 😉

afscheid traktatie peuter

* Trimlijn wordt in de watersport gebruikt voor kleine zeilbootjes (zoals een Optimist) om het zeil aan de mast en de giek te rijgen. Natuurlijk kun je er ook een heleboel andere leuke dingen mee doen… Trimlijn is in heel veel leuke kleurtjes online verkrijgbaar via Kids Watersport.

traktatie afscheid peuterschool bobbi

TIP: de gaatjes die ik in de potloden boorde, waren net te klein om de trimlijn doorheen te rijgen. Dit heb ik opgelost door een klein ringetje te maken van ijzerdraad.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Trakteren

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.