By 8 januari 2015 Read More →

Gezond ontbijt met quinoa om je dag mee te starten

Mijn zoontje Manu is van jongs af aan al een groot trommelliefhebber. Hij trommelt op alles wat los en vast zit en mag daar graag bij zingen. Dus toen ik voor hem voor het eerst quinoa (spreek uit als kienowa) als ontbijt maakte stond hij al trommelend op een pan en een pollepel luidkeels ‘Skimoa, Skimoa’ te scanderen.

Dit recept heb ik ooit van een yogadocente gekregen als een van de gezondste ontbijtjes om je dag mee te starten en Manu eet tot mijn grote plezier vrolijk mee.

gezond ontbijt quinoa veggiekidz

Gezond ontbijt met Quinoa

Ingrediënten (voor 4 personen, bereidingstijd: 20 minuten)

  • 4 kopjes afgespoelde quinoa
  • 8 kopjes kokend water
  • 1 kaneelstokje of tl kaneel
  • 2 bananen, in blokjes
  • 2 el geraspte kokos
  • 2 handjes walnoten in stukjes
  • 2 el ahornsiroop of honing

Bereidingswijze gezond ontbijt quinoa 

Zet een pannetje op het vuur en meng daarin de quinoa en het kokende water. Leg het kaneelstokje in de pan. Laat 15 min. pruttelen totdat al het water geabsorbeerd is (misschien moet je nog wat extra water toevoegen). De quinoa is nu zacht.

Neem de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en roer de banaan, kokos, walnoten en ahornsiroop (of honing) erdoorheen. Als je geen kaneelstokje hebt, strooi je er nu de theelepel kaneel doorheen.

Tip van Kyra de Vreeze:Quinoa bevat lysine. Dit essentiële aminozuur, een bouwsteen van eiwit, kan niet door het lichaam zelf gemaakt worden; je kind zal het dus via de voeding moeten binnenkrijgen. Lysine is van groot belang voor optimale groei en ontwikkeling. Het speelt een rol in de aanmaak van collageen, wat belangrijk is voor sterke botten, optimaal gezonde banden, pezen, gewrichten en kraakbeen.

Dit recept komt uit Veggie Kidz het vegetarische kookboek waarmee je snel, simpel en gezond kunt koken en bakken voor je kinderen.

Meer informatie & gezonde recepten: www.veggiekidz.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15, Algemeen, Food

Auteur:

Dit artikel is geschreven door een gastblogger. In het artikel staan een of meerdere links naar de betreffende blogger website. Klik er eens op en laat je inspireren!