By 4 januari 2015 Read More →

Snelle rijsttafel uit VeggieKidz

Als ik restjes van allerlei soorten groenten over heb, dan is dit dé manier om ze te verwerken in een simpel gerecht. En als ik ze heel fijn snijd, merk ik dat er minder gedoe is rondom wat er allemaal in zit. Je kent het wel, dat je kind opeens een groen blaadje uit zijn eten peutert en met een vies gezicht vraagt: ‘Wat is dít?’.

De cashewnoten eroverheen geven het recept een mooie bite. Vaak maak ik dan ook nog wat kommetjes bakbanaan, pindasaus, gebakken uitjes, kroepoek, tempé en komkommer erbij en klaar is je snelle rijsttafel!

Met restjes groente en wat bijgerechten maak je een snelle rijsttafel. Een gezonde en gevarieerde maaltijd voor je gezin. Zo eten je kinderen genoeg groente. Je leest hier het recept.

Snelle rijsttafel uit VeggieKidz

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • zonnebloemolie
  • 4 kopjes zilvervliesrijst
 (ca. 280 gram)
  • 2 el sojasaus
  • 2 eieren
  • 400 g fijngesneden groenten naar keuze (bijv. lente-ui, paksoi, wortel en boontjes)
  • handvol gehakte ongezouten cashewnoten
  • zeezout & gemalen zwarte peper

Bereidingswijze (in circa 25 minuten klaar)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en zet apart. Verwarm de zonnebloemolie in een wok en gooi hier de sojasaus bij, gevolgd door de 2 eieren. Maak de dooiers kapot en verhit de eieren totdat ze niet meer doorzichtig zijn.

Voeg de fijngesneden groenten toe en roerbak deze in 5 min. gaar. Voeg de rijst toe en meng alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Strooi de cashewnootjes eroverheen en serveer met eventuele extra’s als de bakbanaan, pindasaus, gebakken uitjes, kroepoek, tempé en komkommer.

Mogelijke bijgerechten

bakbanaan, pindasaus, gebakken uitjes, kroepoek, tempé en komkommer

Tip van Kyra de Vreeze Als van bruine rijst witte rijst wordt gemaakt, gaat maar liefst 50 tot 90 procent van de voedingsstoffen, zoals vitamine B en het mineraal mangaan, verloren. Mangaan draagt bij aan sterke botten. Het vitamine B-complex is essentieel voor de ontwikkeling en het behoud van goed functionerende hersenen. Beide belangrijke elementen voor de gezondheid van je kind!

Dit recept komt uit Veggie Kidz het vegetarische kookboek waarmee je snel, simpel en gezond kunt koken en bakken voor je kinderen.

Meer info & recepten: www.veggiekidz.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Dit artikel is geschreven door een gastblogger. In het artikel staan een of meerdere links naar de betreffende blogger website. Klik er eens op en laat je inspireren!