By 24 september 2014 Read More →

Bento Sticky Fruitrepen

Jochem loopt vaak over van de ideeën en ik ben nooit te beroerd om de meeste, al dan niet terecht, af te schieten :-).

Zo liep hij al lang rond met een idee voor een reep. Mijn gebrek aan gejuich liet hem echter niet ontmoedigen. Dat bleek terecht. Want het is hem potdorie gelukt! Hij gebruikte gedroogde abrikozen en gepofte quinoa en het resultaat is een heerlijk zoete, beetje plakkerige, chewy fruitreep en een heerlijk ruikend huis. Ik draaf dan door, hè en wil dat hele zootje dan weer in de chocolade dopen. Maar daar zijn de juffen dan weer minder blij mee. Om ze mee naar school te geven, wikkelden we ze in een stukje bakpapier. En dan blijken die 45.163.799 loom-elastiekjes toch nog van pas te komen…

bento sticky lunchrepen maken

Zo maak je zelf Bento Sticky Fruitrepen :

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 75 g gepofte Quinoa (zak) of een ander gepofte graansoort zoals rijst
  • 200 gram gedroogde abrikozen

Benodigdheden

  • Bakblik of brownievorm
  • Bakpapier
  • Elastiekjes of bakkerstouw

Bereidingswijze

Verwarm het blikje gecondenseerde melk, eau bain marie, zodat het vloeibaarder wordt.

Snijd de gedroogde abrikozen heel fijn met de hand of keukenmachine. Meng de gepofte Quinoa, de melk en abrikozen tot een plakkerige massa. Stort de massa uit in het bakblik met bakpapier en verdeel tot een mooie egale laag van ongeveer 2 cm. Bak het geheel mooi goudbruin in 25 minuten in een oven van 160 graden. Laat afkoelen en snijd er mooie repen van.

lunch reep gezond

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Alja en Jochem hebben samen een voorliefde voor lekker eten. Elke week maken ze voor hun 3 dochters een Bento (Japanse lunch) om mee naar school te nemen.