By 3 september 2014 Read More →

BENTO Surimi vissticks

We blogten er al eens eerder over: Surimi-sticks, ook wel krabsticks. Ze zijn er bij ons gek op. Inmiddels behoort het tot de standaarduitrusting op onze vakanties, reuze handig als snack voor onderweg of voor een picknick in het bos of op het strand. Tja, vis mag je het eigenlijk niet noemen, maar daar valt wel iets aan te doen…

Geïnspireerd op de Japanse vissen-vliegers maakten we deze surimistick-vissen.

vissticks bento maken

Ingrediënten

  • Surimi sticks

Benodigdheden

  • Plastic rietje (te gebruiken als stekertje)
  • Zeer scherp mesje (voorkomt rafelige randjes)

Bereidingswijze

Snijd de krabstick in de visvorm zoals in het snijvoorbeeld. Bij de kop haal je het bovenste laagje eraf zodat het witte deel zichtbaar wordt en steek je er met een rietje een rondje uit als oog.

Snijd de staart in en duw deze een beetje uit elkaar. Voor de schubben gebruikten we een plastic rietje als stekertje dat we aan het uiteinde over de lengte gehalveerd hebben, waardoor je een half rondje overhoudt.

how to vissticks bento maken

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento
Alja & Jochem Wilson

Auteur:

Alja en Jochem hebben samen een voorliefde voor lekker eten. Elke week maken ze voor hun 3 dochters een Bento (Japanse lunch) om mee naar school te nemen.

Simple Share Buttons