BENTO surimi rolls
Onze middelste is gek op surimi-sticks. Het liefst snackt ze zo’n pakje helemaal in haar eentje leeg.
Vreemd genoeg is ze niet echt te porren voor sushi, vooral de sushi met nori niet . Pittige dingen daarentegen zoals wasabinootjes is ze gek op. ….dus dan maken we toch gewoon een ‘sushi’ van een surimi-stick. En wat niet iedereen weet is dat je zo’n surimi –stick ook nog eens makkelijk uit kan rollen dus maak je ze in een handomdraai.
Nodig:
- Pakje Surimi-sticks
- Reepjes Komkommer
- Roomkaas
- Evt. Wasabi of sprietje bieslook
Hoe maak je surimi-rolls:
- Rol de surimi-stick voorzichtig uit. Meng de roomkaas eventueel met een beetje wasabi als je kind (zoals de onze) van pittig houdt.
- Smeer een ruime hoeveelheid roomkaas op de binnenkant van het surimi-plakje,
- Leg nu een of meerdere reepjes komkommer op de roomkaas. Voeg eventueel een sprietje bieslook toe als je geen wasabi wil gebruiken.
- Rol vervolgens de surimi weer op, vanaf de witte zijde van het plakje.
- Snijd de uiteinde van rolletjes recht en verdeel de rest in gelijke stukken. Het snijden gaat makkelijker als je de rol kort in de vriezer legt.
- Prikkertje erdoor en je surimi-rolls zijn klaar!
Auteur: Alja & Jochem Wilson
Alja en Jochem hebben samen een voorliefde voor lekker eten. Elke week maken ze voor hun 3 dochters een Bento (Japanse lunch) om mee naar school te nemen.