Bonen op een stokje

Als je ooit in Denemarken op vakantie bent geweest, ben je ze vast wel eens tegengekomen; groentekraampjes aan de kant van de weg. Tijdens een zomervakantie in Denemarken kochten wij een flinke zak vol met verse (ongedopte) doperwten. Heerlijk zoet, we snoepten ze – naar Deens voorbeeld – zo weg uit het vuistje.

Voor dit snoepgoed op een stokje gebruikten we Sugar Snaps, aangezien je verse doperwten hier meestal niet zo makkelijk kunt krijgen. Minder vers, maar ook lekker zoet zijn kidneybonen uit blik.

bento bonen op een stokje

Ingrediënten

  • Sugar Snaps, Kidneybonen (uit blik)

Benodigdheden

  • Prikkertjes

Bereidingswijze

Blancheer de Sugar snaps in kokend water met een beetje zout en spoel af met ijskoud water.

Spoel ook de Kidneybonen af en laat uitlekken. Dop de Sugar snaps en rijg ze alleen of samen met de Kidneybonen op een prikkertje. Heerlijk snoepgoed voor onderweg of in de lunchtrommel!

Ook lekker met een beetje Japanse Soya-saus.

TIP: Als alternatief kun je ook deze edamame-boontjes (jonge sojaboontjes) gebruiken.

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento
Alja & Jochem Wilson

Auteur:

Alja en Jochem hebben samen een voorliefde voor lekker eten. Elke week maken ze voor hun 3 dochters een Bento (Japanse lunch) om mee naar school te nemen.

Simple Share Buttons