BENTO boontjes

Misschien heb je ze wel eens gehad, als voorafje in een sushibar of een andere hippe eettent: edamame. Jonge soyapeulen, bestrooid met zeezout. Je dopt ze en eet de boontjes. Ze zijn lekker fris en hartig tegelijk. Groente uit het vuistje? Dat is perfect voor in de bento, maar dat wisten die Japanners natuurlijk allang 😉

Je koopt ze bij de toko in de vriezer (ca.€2.- voor een pond)

bento hippe boontjes, recepten voor een leuke kinderlunch vind je op www.moodkids.nl

  • Breng een pan water met zout (ca. 1 eetlepel per 2lt) aan de kook en zet een bak water met ijsklontjes klaar.
  • Kieper de bevroren peulen in het kokende water.
  • Breng het water weer aan de kook en laat de peulen tussen de 2 en de 5 minuten doorkoken. Proef tussendoor of ze goed zijn. (Gaar maar knapperig)
  • Giet de peulen af en kieper ze in het ijswater, om het kookproces te stoppen. Giet ze af als ze helemaal afgekoeld zijn en laat ze goed uitlekken.
  • Dep de boontjes droog met keukenpapier en bestrooi ze licht met zeezout.

Gebruik de edamame in een bentotrommel of geef ze mee als 10uurtje in een leuk zakje. (Deze bentozakjes vonden we bij roppongi.nl)

De rest eet je vanavond bij de borrel. Laat die zak borrelnootjes maar in de la liggen 😉

Ps: Als je de peulen goed droog hebt gedept, kun je kleine porties ook in die leuke zakjes invriezen, dan heb je een mooi voorraadje voor je bento’s

bento hippe boontjes, recepten voor een leuke kinderlunch vind je op www.moodkids.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Alja en Jochem hebben samen een voorliefde voor lekker eten. Elke week maken ze voor hun 3 dochters een Bento (Japanse lunch) om mee naar school te nemen.