By 4 februari 2014 Read More →

Bento valentijn met soja smoothie

Zeker op Valentijnsdag mag een beetje extra liefde in de bentobox niet ontbreken. Lieve hartjes  of beschilderde broodjes kun je heel eenvoudig zelf maken en zijn gegarandeerd een succes in de lunchtrommel van je kind.

Voor deze Valentijns bento hebben we gekozen voor de kleur en smaak van de liefde, rood en zoet! Op slag verliefd op deze lunch!

> Lees ook: zo maak je hartjes in de broodtrommel

Op Valentijnsdag mag extra liefde in de lunchtrommel niet ontbreken. Onze bento Valentijn bestaat uit bestempelde broodjes en een gezonde rode smoothie. De recepten en bereidingswijze voor deze Valentijnsdag verwennerij  vind je hier.

Bento Valentijn broodtrommel

Benodigdheden:

  • Mini pitabroodjes
  • ABC stempels
  • Voedingskleurstof

Bak de mini pitabroodjes af en laat ze volledig afkoelen. Stempel er vervolgens een lieve boodschap op voor je kind. Als eetbare inkt gebruik je een druppel voedingskleurstof. Laat drogen.

DIY zoete vulling

Benodigdheden:

  • Rode vruchten
  • Glazen potjes of kleine plastic doosjes

Als vulling voor de broodjes gebruik je rode vruchten en een beetje room. Wij kozen voor granaatappelpitjes en frambozen, maar aardbeien en rode bessen zijn natuurlijk ook geschikt. Je kind kan de broodjes zelf vullen tijdens het overblijven of de lunchpauze. (Vergeet de broodjes niet open te snijden of een mesje mee te geven!).

Op Valentijnsdag mag extra liefde in de lunchtrommel niet ontbreken. Onze bento Valentijn bestaat uit bestempelde broodjes en een gezonde rode smoothie.

Bento rode soja smoothie

Benodigdheden:

  • Sojamelk
  • Frambozen
  • Granaatappelpitjes
  • Glazen (of plastic) flesje

Als plantaardige tegenhanger vullen we deze Valentijns lunchtrommel ook nog met een soja smoothie shake. Mix in een blender ca. 200 ml. sojamelk en roodfruit tot een smoothie. Vul je flesje en schrijf er met een marker eventueel een leuke tekst op. Shake it baby en smullen maar! (In plaats van deze smoothie kun je ook een bubble tea soja drink maken)

TIP: Vergeet bij deze bento het rietje niet in te pakken!

> Lees ook: een lunchtrommel vol liefde

 

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>

Simple Share Buttons