By 29 januari 2014 Read More →

Bubble ‘tea’ maak je zo

Bubble tea is een drankje dat ontstaan is in de jaren 80 in Taiwan en begint hier inmiddels ook aardig populair te worden. Het is een koud drankje, dat bestaat uit thee gemengd met  fruit en (amandel)melk en tapioca parels. De tapiocaparels zorgen, eenmaal gekookt, voor een grappig mondgevoel, zeker wanneer je het drankje door een rietje drinkt.

Als variatie op Bubble tea, bedachten wij dit drankje met sojamelk met fruitsmaak  voor mee naar school.

food, bento, recept, shake, sojamelk, bubble tea maken, zelf maken

Benodigdheden om zelf Bubble tea te maken

  • tapioca parels (de kleine variant- verkrijgbaar in de toko) – Wij hebben de voorkeur voor de kleine parels. Het koken duurt minder lang- zo’n 35 minuten, – de grote parels hebben maar liefs 1,5 uur nodig. En de kleine parels gaan ook makkelijker door een dun rietje. –
  • sojamelk met fruitsmaak of amandelmelk met wat vruchtenlimonade
  • honing/suiker

Werkwijze voor een glaasje Bubble tea

Kook de tapioca parels in een ruime hoeveel water totdat ze transparant zijn geworden. Spoel de parels daarna goed af met koud water.

Klop de vruchtendrank wat schuimig,  breng eventueel op smaak met wat honing en meng daarna met de parels.

Tip: En mocht je nu het geduld niet hebben om in de keuken tapioca parels te gaan koken, dan kun je ook granaatappel pitjes in het drankje doen, maar die gaan niet door een rietje 😉

food, bento, recept, shake, sojamelk, bubble tea maken, zelf maken

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Alja en Jochem hebben samen een voorliefde voor lekker eten. Elke week maken ze voor hun 3 dochters een Bento (Japanse lunch) om mee naar school te nemen.