By 27 februari 2015 Read More →

Zo maak je een bedhut – IKEA hack Mydal

Stijlvolle IKEA hack mydal bed voor een stoere jongenskamer, meisjeskamer of kleine kamer. Maak zelf van een ikea stapelbed een bedhuis voor kinderen met deze uitleg

Onze mannetjes slapen samen op een kamer en dat vinden ze gelukkig nog steeds erg gezellig! Om ruimte te besparen hebben we een stapelbed gekocht. Maar de mannen wilden een hut als bed, avontuurlijk om in te spelen. Onze basis is het stapelbed Mydal van Ikea.

Geïnspireerd door het timmerwerk van vrienden kwamen we tot een ontwerp / tekening en gingen aan de slag, leuk detail waren de kozijnen. We schilderden het bed groen en de kozijnen oranje, een tikje retro, daar hou ik van. Zep mocht op de markt stof uitzoeken en koos voor oranje geblokte gordijnen.

IKEA hack Mydal moodkids

IKEA hack Mydal : Een bedhut met ramen

De ramen zijn een groot succes, Jip lezen we voor terwijl hij door het raam meekijkt. En Zep zijn raam, noemt hij het ‘speciale plekje’, hier worden de ‘slaap lekker knuffels’ uitgedeeld.

Toen Kiyomi afgelopen juni, ons huis kwam fotograferen voor een Japans boekje over nederlandse kinderkamers en de foto’s online kwamen, kreeg ik veel vragen over ons Diy bed. Hierbij geef ik onze werkbeschrijving, maar uiteraard kun je de maten naar eigen wens aanpassen en het bed nog verder uitbreiden. Succes!

 

ikea hack mydal how to

O ja je kunt eventueel het Japanse boekje van Kiyomi bestellen via deze link. In dit boekje vind je vele huizen van creatievelingen en bloggers die in Nederland wonen!

Benodigdheden IKEA hack Mydal bed:

 • Stapelbed Mydal van Ikea
 • Platen hardhout multiplex 9 mm dik
 • Vurenhouten latten 54 mm x 16 mm breed voor kozijn
 • Vurenhouten latten 28 mm x 12 mm breed voor kozijn
 • Vurenhouten latten 44 mm x 18 mm voor het frame bovenop het bed.
 • Schroeven
 • Montagekit
 • metalen hoekstukjes
 • Verf
 • Gordijnrails
 • Stof

Myrthe’s tip: Je kunt alle houten onderdelen alvorens montage in de grondverf zetten en mogelijk alvast 1 x in de lak.

Werkbeschrijving IKEA hack Mydal bed:

 • Zet het stapelbed in elkaar.
 • Zaag alle materialen op maat en zaag de ramen uit de platen. Wij zaagden een vlak van 45 cm breed x 37 cm hoog uit. Aan de binnenkant van de ramen monteerden wij later de dunne lat , op de plaat, rondom het raam, monteerden we de brede lat. Hierdoor krijg je een verspringing in de latten, waardoor ze een mooi kozijntje vormen. Alle latten zijn in verstek gezaagd.
 • Plaats 6 staande latten en 4 horizontale latten bovenop het bed. Monteer de korte latten op de hoeken van de bovenkant van het bed, 1 lat op 75 cm (vanaf de zijkant gemeten) aan de voorzijde en 1 lat in het midden aan de achterzijde van het bed. Hierna monteer je de horizontale latten. Deze latten vromen samen  een frame waarop het dak komt te rusten.
 • Monteer nu het dak op het frame.
 • Plaats hierna de voorzijde en zijkanten op het bed.
 • Aan de voorzijde van het bed en aan de binnenkant van het bed is bij het dak nu een lege ruimte ontstaan. Hier zaag je 2 driehoeken voor. Deze monteer je op het frame.
 • Nu kun je kunt het bed aflakken.
 • Als laatste monteer je de gordijnrails en kun je de gordijnen in het bed hangen.

TIP: Je kunt ook de PDF IKEA hack Mydal werkbeschrijving downloaden.

Myrthe – studiosoet.nl

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Myrthe, werkt als stylist onder de naam Studio Soet en is tevens eigenaar van de webshop Soetwaren. Zij woont in de Zaanstreek met jeugdliefde Bert en dochter Raven (2003), zoon Zep (2005) en zoon Jip (2010). Doet graag 1000 dingen tegelijk en houd van imperfectie! Maakt dolgraag fotoproducties voor webshops, merken of voor Moodkids. Houdt van kindermode en 'living with kids', kan niet zonder mooie beelden! Tijdschriftenmaniak, vrolijk, ontembare wilskracht en passie, soms wat manisch, maar ooooh wat houdt ze stiekem van 'druk zijn' ! D-I-Y staat nog net niet op de voorgevel van het huis, want er wordt daar flink wat geklust ! Nu dan ook voor Moodkids, ze voelt zich bevoorrecht met haar vak. Je kunt haar werk zien op Studio Soet/ Soetwaren.