Schaapje, schaapje, heb je witte wol?

schaap kleien en meer klei inspiratie

Nu het voorjaar is, heb je wellicht met je kind al de lammetjes bezocht? Wij wel. In Epe hebben we op de Renderklippen een schaapskooi met schaapsherder en toen we vorige week een rondje Renderklippen wandelden, hebben we natuurlijk ook even bij de lammetjes gekeken. Het ultieme lentegevoel! Een schaap kleien was dus snel verzonnen.

De mensen die MoodKids al wat langer volgen weten dat ik 5 jaar geleden ambassadeur was voor het merk Play-Doh. Ik heb een jaar lang heel veel gekleid. Echt heel veel! En om eerlijk te zijn, was ik er daarna ook een beetje klaar mee. Ook is Job inmiddels niet meer op een leeftijd dat hij kleien nog leuk vond. Ik had mijn restanten klei aan de basisschool van Job gegeven. Kortom: een end of an era. Dacht ik…

Weer klei ideeën delen

Totdat we een paar maanden geleden weer bezoek kregen met jonge kinderen en ik me bedacht dat ik eigenlijk niet meer echt iets te spelen had voor de kinderen. Ik kocht een speelsetje en zat vervolgens vrolijk weer zelf mee te kleien. Om een lang verhaal kort te maken. Ik merkte dat ik het toch wel weer heel leuk vond. Dus ik heb besloten weer regelmatig klei inspiratie met je te delen. Dat deed ik al eerder: ik zal de linkjes onderaan dit artikel zetten.

Schaap kleien

klei ideeën kleuters schaap lente

Wat heb je nodig?

  • witte Play-Doh
  • roze Play-Doh (heb je geen roze, vermeng dat wit en rood)
  • zwarte Play-Doh
  • kleimesje
  • knoflookpers

Zo maak je een schaapje van klei

  1. Maak met witte klei een lijf en 4 poten. Plak de poten aan het lijf. Druk een beetje aan, zodat het schaapje stevig is en niet omrolt.
  2. Pak de roze klei en maak de kop van de schaap en maak de kop goed vast aan het lijf.
  3. Maak met de witte en roze klei de oren en plak deze vast op de kop. Maak met zwarte klei de ogen een mond en een neus. Druk deze vast op de kop.
  4. En nu mag je losgaan met de wol. Doe witte klei in de knoflookpers en plak de sliertjes klei stukje voor stukje op het schaap.

P.S. Voor de volledigheid: dit is dus geen gesponsorde contentIk vind Play-Doh fijne, soepele klei en veilig is voor kleine kinderen. Stoppen ze een keer iets per ongeluk in hun mond, dan is dat niet erg. Je kunt ook makkelijk zelf klei maken. Dat heb ik in het verleden ook regelmatig gedaan. Kijk hier voor het recept.

Nog meer artikelen over klei

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.