Inspiratie: 3 leuke ideeën voor spelen met klei

Drie leuke ideeën voor kinderen om te spelen met klei. Bouwen en zelf dieren maken van klei. Knutselen met klei.

Vorige week maakten wij al een traktatie met Play-Doh klei (inclusief 3 gratis downloads!). Deze week ter inspiratie drie leuke ideeën voor je kind om te spelen met klei. 

Onderaan dit artikel vind je de pin om deze ideeën te bewaren op je eigen bord op Pinterest.

3 x spelen met klei

#1 Herfsttafel maken

Wat heb je nodig?

 • Play-Doh klei in verschillende kleuren
 • eikels, kastanjes en gekleurde herfstbladeren
 • kleigereedschap, beweegbare oogjes, cocktailprikkers et cetera

Aan de slag:

Van plan om binnenkort een lekkere herfstwandeling te maken? Verzamel in het bos eikels, kastanjes en mooie gekleurde bladeren. Neem ze mee naar huis en leg ze op een mooie schaal of tafeltje op ooghoogte van de kinderen. Terwijl jullie rozig nagenieten van de heerlijke wandeling en genieten van een lekker kopje koffie of warme chocolademelk, kunnen je kinderen de herfsttafel verder aankleden met paddenstoelen en een egel. Of wat dacht je van een slak met een huisje van een eikel? Of een eekhoorn met een beukennootje in zijn handen?

Het kabouterhuisje achteraan hebben we gemaakt door een klein glazen potje met witte klei en de deksel met rode klei te bekleden. Daarna versier je deze natuurlijk vrolijk.

Wij maakten al een traktatie met Play-Doh klei (incl. 3 gratis downloads!). In dit artikel ter inspiratie 3 leuke ideeën voor je kind om te spelen met klei.

#2 Geef je pop een echte feestjurk

Wat heb je nodig?

 • Play-Doh klei in verschillende kleuren
 • Klein poppetje. Ik kocht bij de Action voor 0,59 eurocent dit poppetje.
 • trechter
 • scherp mes/zaag en duct tape
 • kleigereedschap (in ieder geval een roller, kleine uitstekers en dingetjes met reliëf om motieven mee te maken)

Aan de slag:

drie leuke ideeën voor kinderen om te spelen met klei. Maak deze leuke herfst tafel van Play-Doh samen met eikels en kastanjes uit het bos. Knutselen met klei.

Verwijder met een scherp mes of zaagje de punt van de trechter. Zet je poppetje erin en zet het popje aan de trechter vast met duct tape. Rol een kleur klei uit tot circa 10 mm dikte. Vouw dit rondom de trechter. De bovenzijde van de jurk kreeg bij mij een ander kleurtje. Laat je kind vervolgens de jurk en het poppetje versieren. Wat dacht je van een ketting, armbanden, een kroon et cetera.

Heb je al een wat ouder kind? Dan lukt het zelf prima om de jurk te maken. Bekijk hieronder het filmpje dat we gemaakt hebben.

Wij maakten al een traktatie met Play-Doh klei (incl. 3 gratis downloads!). In dit artikel ter inspiratie 3 leuke ideeën voor je kind om te spelen met klei.

#3 Bouwen met klei

Wat heb je nodig?

 • Play-Doh klei in verschillende kleuren
 • kleigereedschap
 • beweegbare oogjes
 • ijsstokjes gekleurde rietjes, saté- of cocktailprikkers
 • een houten trein, auto’s, plastic dieren en poppetjes

Aan de slag:

Waarom alleen maar kleien? Klei kun je ook heel goed gebruiken om speelgoed waar kinderen vaak mee spelen een nieuwe impuls te geven. Een stad of landschap maken met klei is echt superleuk. Het staat garant voor een middag plezier! Geef je kind voldoende ruimte om te spelen op tafel of op de grond. Zet bijvoorbeeld de houten treinbaan uit. Dit kan de basis zijn van een prachtig landschap. Wat dacht je van struiken, bomen, bloemen, of zelfs een spoorwegstation? Leg voldoende materialen neer en laat je kind zelf zijn of haar fantasie gebruiken.

Help eventueel even door uit te leggen hoe je makkelijk dingen kunt bouwen. Door bijvoorbeeld met bolletjes klei prikkers aan elkaar te verbinden.

Job en ik maakten een plas waar de olifant en neushoorn konden drinken. En een meer waar een bootje in vaart. Het stationsgebouw werd gemaakt met cocktailprikkers en balletjes rode Play-Doh. Een roze kruis dient als landingsplek voor zijn helicopter. Ook moest de leeuw in een kooi, die hij maakte met gekleurde ijsstokjes (Action) en klei. Ik heb de leeuw alleen even laten ontsnappen voor de foto. 😉

 

 Wij maakten al een traktatie met Play-Doh klei (incl. 3 gratis downloads!). In dit artikel ter inspiratie 3 leuke ideeën voor je kind om te spelen met klei.

 

>> Pin hier de ideeën voor spelen met klei om te bewaren.

Drie leuke ideeën voor kinderen om te spelen met klei. Maak een herfsttafel, een prinsessenjurk voor je pop. Bouwen en zelf dieren maken van klei. Knutselen met klei.

Drie leuke ideeën voor kinderen om te spelen met klei. Maak een prinsessenjurk of feestjurk voor je pop. Knutselen met klei.
[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.