By 19 juli 2015 Read More →

Haarelastiek zelf maken van trimlijn

Geïnspireerd door de eerdere tutorials die Hydi al eens voor ons maakte, ging ik ook maar eens aan de slag met een simpel haarelastiek. Met een restje trimlijn *, dat over was van de afscheidstraktatie peuterspeelzaal, maakte ik een strikje voor in het haar. Eenvoudig, snel en heel erg zomers!

Haarelastiek zelf maken

Trimlijnstrikje van haarelastiek

  1. Je hebt nodig: één elastiekje en één stukje trimlijn.
  2. Vouw de trimlijn dubbel en rijg je elastiek er aan tot het midden.
  3. Maak een dubbele strik.
  4. Rijg een uiteinde door het lusje.
  5. Je strik is nu bijna klaar.
  6. Brand de uiteinden om rafelen tegen te gaan.

Haarelastiek zelf maken

In know time maak je zelf super leuke elastiekjes door het haarelastiek te combineren met andere materialen. Denk aan trimlijn, vilt, knopen, touw, et cetera. Hieronder nog een aantal leuke voorbeelden.

Drie andere DIY haarelastiek tutorials:

  1. Een simpel haarelastiekje pimpen
  2. Snelle elastiekjes in minder dan 1 minuut
  3. DIY POMPOM in je haar

* Trimlijn wordt in de watersport gebruikt voor kleine zeilbootjes (zoals een Optimist) om het zeil aan de mast en de giek te rijgen. Natuurlijk kun je er ook een heleboel andere leuke dingen mee doen. Trimlijn is in heel veel vrolijke kleuren online verkrijgbaar via Kids Watersport.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.