Mijn Moestuin – 7 moestuinboeken die de moeite waard zijn

Moestuinieren met kinderen is hartstikke leuk! Zo lieten we je eerder al eens zien dat je in een korte tijd samen een hangende tuin of kruidentuin maakt.

Zelf heb ik sinds een paar jaar ook een eigen moestuin in een hoekje van de tuin. De oogst is van jaar tot jaar nog wel wat wisselend – vorig jaar mislukte zelfs de courgetten (!) -, maar het plezier om zelf je eigen eten te verbouwen is er wel elk jaar opnieuw! Het is gewoon echt heel erg leuk om te doen!

Ook mijn kinderen vinden het machtig interessant om te zien hoe de tomaten (niet) groeien, de pompoenen opblazen en de aardbeien rijpen. Ze snoepen zich rond aan snackkomkommers en genieten samen met mij van het zonnetje en het werken in de tuin.

Ik heb inmiddels al heel wat moestuinboeken verzameld in mijn zoektocht naar het ultieme moestuinboek. Zo’n moestuinbijbel die mij vertelt wat ik wanneer moet doen, zonder dat er ook maar iets misgaat. Zo’n boek dus.

Dat ultieme boek bestaat natuurlijk niet echt, want moestuinieren is volgens mij gewoon proberen, aanmodderen, opnieuw proberen en vooral veel doen, maar toch…

beste moestuinboek, mijn moestuin, boek, moestuinieren, tips

7 moestuinboeken die ik zelf de moeite waard vind

Zelfgeoogst – *klik voor de recensie* – Moestuinieren zonder tuin en groene vingers is  mogelijk voor iedereen die dit boek leest. Een paar kistjes (bakken, kratten, emmers), wat potgrond en zaden of plantjes en je kunt al beginnen. Vol spetterende recepten met eetbare bloemen en andere verrassingen. Dus, handen uit de mouwen: telen, oogsten en elke dag eten uit eigen tuin.

Een kleine groetetuin in potten en bakken *klik voor de recensie*

Mijn Moestuin – Niet alleen de kinderen hebben info nodig over tuinieren, jij ook! Dikke pil waarin Vlaanderens meest populaire moestuinman Wim Lybeart van maand tot maand tot in detail beschrijft wat je kunt doen. Praktisch: met moestuinkalender.

De familiemoestuin – Een moestuinboek voor de hele familie. Van ontwerpt en aanleg tot onderhoud en oogst. Leuke ideeen om kinderen te betrekken bij het kweken van groeten. Eenvoudig uit te voeren maar smaakvolle gerechten met producten uit eigen tuin geven dit boek wat extra’s.

Zelf gekweekt! – Kinderen leren hoe ze zaadjes kunnen zaaien, hoe ze plantjes moeten verzorgen en hoe ze eenvoudige maar heerlijke gerechtjes maken uit eigen tuin.

Groente uit eigen tuin – Praktisch handboek dat per groentesoort uitlegt wat de beste plek is voor je groente, hoe je moet zaaien, planten en oogsten en hoe je het kunt koken of bewaren.

Eten uit eigen tuin – Moestuinplanner en kookboek. Fijn basisboek voor iedereen die begint met en moestuin. Visueel misschien wat wat verouderd, maar tekstueel erg sterk!

Tuinplezier voor kids – Dit is niet echt een moestuinboek maar vooral een erg leuk doeboek dat boordevol ideeen staat om een zomer lang te genieten. Eenvoudige tuinprojecten voor binnen en buiten die zorgen voor vele middagen tuinplezier.

PS Wil jij een moestuin bak t.w.v. € 105,- winnen? Check dan onze Facebook actie. Je kunt meedoen tot en met 19 maart 2015.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Moestuin, Doeboeken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.