Moestuinieren met kinderen – de kruidentuin

FoodBlogger Maarten gaat iedere maand culinaire blogs schrijven voor MoodKids, want een papa kan toch zeker ook wel koken! Je kunt hier of op Maarten Kookt! wat meer lezen over deze kokende papa.

Welkom Maarten le Noble!

moestuin voor kinderen

Eten groeit niet in de schappen van de Albert Heijn… dat is toch het minimale wat je als culinair verantwoorde ouders aan je kinderen mee wilt geven!
Om deze reden vind ik het dan ook leuk om mijn kinderen bij hun eten te betrekken: Bezoekjes aan de boerderij, een adoptieboom van de Olmenhorst, veel samen koken en… een eigen kruidentuin!
Vorig weekend ben ik samen met mijn kinderen kruiden gaan kopen en hebben we deze in potten en bakken gedaan. Een erg leuke manier om kinderen te laten wennen aan verschillende geuren en smaken die je hiermee kan toevoegen aan je eten. Mijn dochter van vijf weet als we ergens eten, tegenwoordig feilloos rozemarijn te herkennen…. Dan ben ik natuurlijk heel trots!

Dit jaar heb ik o.a. oregano gekocht (om op onze zelfgemaakte pizza’s te doen) en rozemarijn voor door de gebakken aardappels.

Oefen met je kinderen! Maak er een spelletje van! Laat ze proeven, ruiken, voelen en zelf plukken!

PS Wil jij een moestuin bak t.w.v. € 105,- winnen? Check dan onze Facebook actie. Je kunt meedoen tot en met 19 maart 2015.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Moestuin, Algemeen, Food