By 4 februari 2014 Read More →

Granny Square tasje haken

Je leert met dit haakpatroon in no-time een granny square haken en ziet heel nel resultaat. Een stijlvol en leuk haakproject voor de beginner!

tasje haken

Benodigdheden:

  • Wol met bijpassende haaknaald
  • Stofje voor de voering
  • 2 Knopen
  • Stompe Naald
  • Schaar
  • Naaigaren
  • Naaimachine = handig, maar je kan het ook met de hand naaien

leren haken tasje

Zo haak je zelf een granny square tasje:

Stap 1: Haak een granny square. De granny square uit het voorbeeld is 30 bij 30 cm. Elders op de site staat stap voor stap uitgelegd hoe je een granny square moet haken, je kunt natuurlijk ook de online haakles voor beginners volgen!

Stap 2: Maak met spelden het stofje vast aan de granny square. Vouw je stofje aan de randjes even naar binnen, dat zorgt voor een mooier eindresultaat. Zorg dat je een klein beetje ruimte houdt vanaf de rand, de granny square moet nog dichtgehaakt worden langs de randen.

Stap 3: Naai met de hand (of met de naaimachine) de stof aan de granny square vast. Ik heb dit gedaan met de naaimachine. Ik ben geen held met de naaimachine. De kenner ziet dit vast aan de foto’s, maar ik dat maakt wat mij betreft voor het eindresultaat niet zoveel uit.

Stap 4: Haak de randen links (en rechts) dicht. Hecht draad aan linksonder en maak met vasten de boven en onderlaag aan elkaar vast. Als je bij het midden bent aangekomen, haak je 100 lossen (het koord) en ga je rechts in het midden weer verder met vasten naar beneden. Op deze manier heb je het tasje dicht gehaakt!

Stap 5: Nu je beide zijdes hebt dichtgehaakt, gaan we verder met de knopen. Bepaal waar je de knopen wilt hebben. Haak rond de bovenflap ook een toer lossen. Met ter hoogte van waar de knopen moeten komen. Haak je 3 lossen (afhankelijk van de grootte van de knoop), sla je een steek over en ga je verder met lossen. Hecht af.

Klaar is je granny square tasje! Je kan de tasjes natuurlijk in alle soorten, kleuren en maten maken.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Haken & Breien, DIY

Auteur:

Eliane Roest is een verse ZZP'er. Overdag heeft ze haar ene been in de social media zitten terwijl ze met het andere been creatieve producties uit de grond stampt. Om dit alles in evenwicht te houden, haakt zij zichzelf 's avonds in slaap.