By 19 september 2016 Read More →

Maak eens een bere-lekkere berenboterham

Met een brooduitsteker maak je heel makkelijk een berenboterham voor in de broodtrommel. Jet van Roppongi laat je stap voor stap in een video zien hoe je het maakt.

Is brood nu gezond of is het een dikmaker? Door alle gezondheids-goeroes met hun uitgesproken mening over brood, zou je als ouder bijna onzeker worden. Doe ik er goed aan om brood mee te geven aan mijn kind?

Naast alle negatieve geluiden, zijn er ook professionals die het eten van brood juist stimuleren. Zo lazen we in een interview met een kinderdiëtiste dat er veel jodium, andere mineralen, vitaminen, vezels en essentiële eiwitten in brood zitten. Maar net als bij heel veel lekker eten, geldt ook voor brood: eet het met mate, kies bij voorkeur bruin-, of volkorenbrood en beleg het gezond met bijvoorbeeld kipfilet, roomkaas of  pindakaas. Bewaar zoet beleg voor een speciale dag in de week. Dan wordt lunchen een feestje.

> Lees ook: Een schoollunch zonder brood

Bere-lekkere berenboterham

Helemaal als je er, met deze simpele boterham uitsteker, een bere-lekkere beren-sandwich van maakt. In het filmpje gebruiken we witbrood en zoet beleg; dat vinden wij zo nu en dan een traktatie voor de jongens.

Maar nog vaker maken we de bruinbrood-variant met smeerkaas of pindakaas! En weet je het nog? Korstjes gooien we niet weg, daar maken we bijvoorbeeld bento-frieten van!

berenboterham-1

 

Berenuitsteker

Deze bere-leuke uitsteker is voor 5 euro verkrijgbaar bij webshop Roppongi.

berenboterham-2

Roppongi is onderdeel van de MoodKids webshopgids.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.