By 27 augustus 2015 Read More →

App voor peuters en kleuters om te leren poepen

Jaarlijks hebben meer dan 100.000 kinderen poepproblemen. Toch blijkt het praten over poep voor de meeste volwassenen nog een redelijk groot taboe te zijn, blijkt uit het artikel “Een belangrijke boodschap: praat eens over poep!”. Integratief kindertherapeut Hadassa Voet ontwikkelde daarom, na jarenlange specifieke therapeutische praktijkervaring, de Methode SuperPoeper®.

Methode SuperPoeper®
Deze methode is een systeemgerichte aanpak voor kinderen met poepproblemen -en onderliggende of bijkomende problematiek- en hun opvoeders. De methode voorziet in ondersteuning aan de ouders, middels een consult. Daarnaast is er ondersteuning voor het kind middels de speelse app Superpoeper®.

De focus binnen deze methode ligt bij de opvoeders om het kind, dat al zo belast is met het poepprobleem, zo veel mogelijk te ontlasten.

App SuperPoeper®
Superpoeper is een app om poepzindelijk te worden. Een vrolijke app om te leren poepen. In de app kan het kind van alles ontdekken over eten, poepen, poepproblemen en hoe de baas te worden over de buik en de poep.  Ook kan de app worden ingezet bij poepproblemen.

 

https://www.youtube.com/watch?t=14&v=Una18fPJKUs

De app Superpoeper in het kort:

 • De app is een moderne, digitale, speelse, ontspannen manier, passend bij het kind-van-nu, om informatie/psycho-educatie te delen
 • De app is gericht op het normale zindelijkheidsproces; van de luier naar wc
 • De app is gericht op poepproblemen die tijdens of los van het zindelijkheidsproces kunnen voorkomen
 • De app heeft gratis bijbehorende downloads op superpoeper.nl
 • De app is onderdeel van Methode SuperPoeper; lukt de poepzindelijkheid niet, raadpleeg dan een poepprofessional (inmiddels 30)

Zin om met je kind aan de slag te gaan? Ga naar Superpoeper.nl!

WINACTIE:

Deelnemen is niet meer mogelijk, de winnaars zijn:

 1. Talitha Van de Voorde
 2. Patricia Sadek-Verkuijl
 3. Sha Ron
 4. Maaike Masselink
 5. Joyce Radersma-van Loon
 6. Eva Devooght
 7. Christien Schaapman
 8. Catharine Thiry
 9. Karen de Snoo-Schevers
 10. Marieke Bosklopper

Gewonnen? Stuur een mailtje naar de redactie van MoodKids dan gaan wij er voor zorgen dat je de app zo snel mogelijk krijgt!

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd en/of ter beschikking zijn gesteld. Meer info

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>