Zomervakantie in Tirol: een aanrader!

Het is inmiddels twee jaar geleden dat we voor MoodKids op ontdekkingstocht zijn geweest naar Oostenrijk. Nooit eerder had ik gedacht aan Oostenrijk als land voor de zomervakantie, maar na dat tripje zijn we echt verkocht. Inmiddels heb ik van verschillende lezers en ook vrienden vernomen dat ook zij net zo enthousiast zijn. Tijd dus om een nieuwe regio te ontdekken: Wildschönau.

Vanaf ons dorp iets minder dan 900 kilometer rijden, je hoeft geen bergpas te nemen en gemakkelijk via de snelweg bereikbaar. Ook hier geldt, houd je van prachtige natuur, pittoreske dorpjes, zwemmen en wandelen, op maximaal een dag reizen van Nederland? Denk dan zeker aan Oostenrijk als vakantiebestemming. De vakantieregio Wildschönau ligt in het hart van Tirol en lijkt wel één grote speeltuin! Maar dan wel één die ouders ook leuk vinden. 😉

Vier dorpen vormen samen Wildschönau, namelijk: Niederau, Oberau, Auffach en Thierbach. Allemaal even charmant op hun eigen manier. In dit artikel geven we je een klein idee van wat er allemaal in deze regio te doen is. Veel te veel om in één artikel te verwerken. Spreekt onze selectie je aan, kijk dan ook zeker even op www.austria.info/familie.

Zomervakantie in Tirol: Wildschönau

Wandelen in de bergen is geweldig. Er zijn ontzettend veel mooie wandelingen in Wildschönau te maken voor ieder niveau en zeker ook met kinderen. Makkelijke, gemoedelijke wandeltochten in het dal, almenwandeltochten tot 1.500 meter maar ook topervaringen tot 2.300 meter. Ooit een alm bezocht? Ik wel, ik voelde me net Heidi. Wát indrukwekkend is de natuur daar toch! Wat men in Oostenrijk écht goed doet? Men denkt goed aan de kinderen. Zo zijn er vele wandelingen waarbij er extra activiteiten gezocht zijn waardoor het voor kinderen ook erg leuk is. Wat dacht je van een wandeltocht met een speeltuin midden in het bos of combineer de Markbachjoch gondelbaan met een wandeling naar de Holzalm, waar je kaas kunt proeven. Ook kan je hier genieten van de paragliders die aan hun afdaling starten.

Of wat dacht je van een bijna vlakke tocht langs de rivier naar de Kundler Klamm. Dit is een tocht die je combineert met een ritje in het boemeltreintje. Die brengt je naar het begin van een indrukwekkende kloof. De Kundler Klamm met zijn rotsen, snelstromende water en mooie natuur, is zeker de moeite waard om nog wat extra aandacht te krijgen. Grappig verhaal? Hier schijnt ooit een draak gewoond te hebben. Draak Toni is daarom niet voor niets de mascotte van de Wildschönau.

Er is een draken kinderclub waar je eigen draakjes naar hartenlust kunnen spelen. 😉 Deze Drachenclub Wildschönau, de kinderclub voor kinderen van 5 tot 12 jaar, organiseert van maandag tot en met vrijdag veel spannende avonturen op de berg en in het dal. Heel fijn; deze kinderclub heeft met Lous van Eyck ook een Nederlandse aan boord. Wat ze zoal doen? Denk bijvoorbeeld aan: schatzoeken op de schatberg, goudwassen in de beek, hutten bouwen in het bos en een bezoek brengen aan de boerin.

Liever paardrijden, mountainbiken of zelfs een mountainbike techniek cursus volgen? Ook dat is allemaal mogelijk! Er zijn in Wildschönau 23 mountainbike routes variërend van makkelijk naar moeilijk en qua lengte van 5 tot bijna 50 kilometer. Lijkt je fietsen in de bergen wat te pittig? Dan kun je ook een e-bike huren voor een steuntje in de rug.

Met de e-bike kun je ook leuk naar Thierbach. Het kleinste dorp met 160 inwoners is zeker een bezoekje waard. Het heeft een kerk, school (met 18 leerlingen), wat hotels en boerderijen.

Toch iets heel anders?

Mocht het weer een keertje slecht zijn of heb je zin in iets cultureels? Wildschönau heeft nog zoveel meer andere mogelijkheden. In het hertenpark Foisching boven Niederau kun je zien hoe de herten gevoerd worden of staan te grazen in het fraaie park op de berghelling. Het eerste houtmuseum in Auffach biedt een interessant kijkje in de geschiedenis van het houtsnijden en de houtindustrie in de regio.

Elke donderdag is er een ambachtelijke markt in het Z’Bach bergboerenmuseum in Oberau. Kinderen kunnen er honingkaarsen maken of zelf brood bakken. In de zilvermijn in Thierbach kruipen gezinnen diep onder de grond door het oude tunnelsysteem naar de sprookjesgrot, waar eeuwen geleden zilver en koper gedolven werd. Ook hier heb je weer gratis toegang gratis met de Wildschönau Card.

Extra voordeel met de Wildschönau Card

Uitstapjes zijn geweldig, maar kosten zeker met een gezin vaak best veel geld. In deze regio krijg je de Wildschönau Card gratis van je verblijfsaccommodatie. Verschillende vakantie-activiteiten zoals de zomerliften naar de Schatzberg en Markbachjoch, wandeltochten met gids, het grote openluchtzwembad, musea, kinderprogramma en nog veel meer zijn met deze Family-card helemaal gratis. Bij sommige activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd voor bijvoorbeeld de lunch of een extraatje.

Nog geen keuze gemaakt voor je vakantiebestemming? Oostenrijk is echt geweldig. Wij vonden de mensen ontzettend vriendelijk, de natuur is geweldig, soms zelfs overweldigend en er is zoveel te doen. En ook prima te combineren als je bijvoorbeeld nog verder naar het zuiden trekt. Pak je eerst eens een paar daagjes Oostenrijk mee om het uit te proberen. Ik weet zeker dat je daarna net zo overtuigd bent van Oostenrijk als zomervakantieland als wij dat zijn.

Nog meer inspiratie vind je hier: www.austria.info/familietips

>> Pin dit artikel op je eigen Pinterest bord <<

Sinds de zomervakantie in Oostenrijk zijn we om. Niet te ver rijden, natuur en voor het hele gezin. Tijd dus voor zomervakantie in Tirol. We hebben tips!

Dit artikel met tips voor een zomervakantie in Oostenrijk is tot stand gekomen in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.