Ooit gedacht aan een zomervakantie in Oostenrijk?

In Noord-Oostenrijk ligt het Pyhrn-Priel-Gebiet. Het is daar zo prachtig en er is zoveel leuks te ondernemen. Ideaal voor een vakantie met kinderen. Lees meer over onze activiteiten.
Hou je van natuur, kleine dorpjes, zwemmen en wandelen, op max een dag reizen? We hebben het gevonden: zomervakantie in Oostenrijk. In Noord-Oostenrijk ligt het Pyhrn-Priel-Gebiet. Het is daar zo prachtig en er is zoveel leuks te ondernemen. Ideaal voor een vakantie met kinderen. Lees meer over onze activiteiten.

Of we in mei een paar dagen naar Oostenrijk willen voor een verhaal. Ik moet je bekennen, bij een vakantiebestemming denk ik niet meteen aan . Ik hou zeker wel van Oostenrijk. Maar vooral in de winter. Dennis ziet het wel zitten, dus we gaan. Ik ben inmiddels ook 100% overtuigd. Ik zal je vertellen waarom.

Hou je bijvoorbeeld van prachtige natuur, pittoreske dorpjes, zwemmen en wandelen, op maximaal een dag reizen van Nederland? Stop dan maar met zoeken, want we hebben dat voor je gevonden! In Noord-Oostenrijk ligt namelijk het Pyhrn-Priel-Gebiet en daar is het echt zo mooi! Zo prachtig en er is zoveel leuks te ondernemen, dat het voor ons onmogelijk is om het in vier dagen allemaal te doen. Laat staan om het in één artikel samen te vatten. Maar ik ga uiteraard een poging wagen. 😉

Leuke activiteiten voor het hele gezin

Vermaakt je kind zich dan is je vakantie al voor meer dan de helft geslaagd. Er zijn ontzettend veel activiteiten te doen tijdens . Dit is echt nog maar een gedeelte van de dingen die wij hebben gedaan.

Superleuk voor de kinderen is een bezoekje aan de avonturenberg Wurbauerkogel. Een berg vol met sportieve activiteiten in het schitterende dorpje Windischgarsten.  Omhoog ga je klimmend of met de stoeltjeslift en vervolgens kun je: hiken, boogschieten, zomerrodelen (of met de iets rustigere Alpine Coaster) of mountainbiken. Beklim de glazen uitkijktoren voor het prachtigste uitzicht kilometers ver en bekijk de expo over het ontstaan van de bergen en de dieren die er leven. Rust lekker met een drankje op het terras, terwijl je kids spelen in de speeltuin.

Hou je van natuur, kleine dorpjes, zwemmen en wandelen, op max een dag reizen? Stop maar met Googlen. We hebben het gevonden: zomervakantie in Oostenrijk.

Wandelen kan je uiteraard op verschillende plekken. We kozen voor een kindvriendelijke route (zelfs met een wandelwagen bereikbaar) langs de Pießling naar de oorsprong van de rivier. Onderweg kom je nog een oude watermolen tegen en vind je diverse picknickplaatsen, dus een leuke tussenstop is zo gemaakt.

Nog meer kindvriendelijke, maar ook meer uitdagende wandeltochten vind je bijvoorbeeld bij Hinterstoder op de berg. Neem de kabellift en stoeltjeslift naar het hoogste puntje van de berg (ruim 1.800 meter) en geniet van het prachtige uitzicht, wandel daar of loop naar beneden. En voor de niet zo sportieven onder ons: je kunt ook weer met de kabellift naar beneden. Met een beetje geluk (en dat hadden wij!) ligt er op de top nog sneeuw. En daar loop je dan ineens in een winters tafereel als een rasechte toerist in korte broek en T-shirt. Haha!

Zo wandelen je kinderen ook!

Overigens hebben ze briljante oplossingen gevonden voor kinderen die niet heel enthousiast worden van wandelen. Wat dacht je van een wandeling waar je langs je tocht steeds midgetgolfbanen vindt? Ook is er een wandeling waar je kinderen met een app allerlei vragen moeten beantwoorden. Of die wandeling waar je kind met een krijtje en een stukje papier een stempel kan overtrekken, die verstopt zit in een ijzeren boxje? Of je komt ineens terecht bij een verborgen speeltuin juweel, zoals Swuwiz. Waar je kinderen kunnen klimmen, klauteren en ravotten. Wedden dat wandelen ineens wél leuk wordt?

Wanneer het weer onverhoopt wat minder is, zijn er ook voldoende leuke binnenactiviteiten. Er zijn diverse leuke musea. Duik in de bijenwereld in het Bienenschauhaus of bezoek het Alpineum om meer te weten komen van bergsporten. Ervaar hoe een lawine voelt of ga met behulp van een videogame alpineskiën.

Gratis uitstapjes met de Pyhrn-Priel AktivCard

Uitstapjes zijn geweldig, maar kosten zeker met een gezin vaak best veel geld. In deze regio hebben verschillende ondernemers de hoofden bij elkaar gestoken en hebben ze voor de zomer de Pyhrn-Priel AktivCard ingevoerd. Met deze kaart kun je bij 40 activiteiten gratis naar binnen en bij 20 krijg je een korting. De kaart ontvang je gratis (voor je hele gezin) van de eerste dag tot aan de laatste dag van je verblijf als je boekt bij één van de 180 aangesloten locaties. Dat scheelt mooi! Bekijk het aanbod activiteiten hier maar eens.

Slapen op de boerderij

Wil je nou echt geen kind aan je kids hebben? Dan kies je voor Urlaub am Bauernhof. Letterlijk vakantie op de boerderij. Wij hadden in het plaatsje Vorderstoder een fijne, schone kamer (met super bed!) bij Silke en Hubert Antensteiner op hun boerderij Zamsegg. Een boerderij die nog actief gerund wordt en waar voor kinderen echt zoveel te doen en te zien is. Allereerst is er de enorme veestapel. Koeien, schapen, kippen, ganzen, konijnen, cavia’s, paarden, een ezel, een varken, poezen en laten we de hond Gringo niet vergeten. Naast de boerderij ligt een leuke speeltuin met o.a. schommels, glijbanen, een speelhuisje en een trampoline. Scheurt je kind graag op een fiets of skelter rond? Ook dat kan! Er staat een hele voorraad op je kind te wachten. Job was niet mee, maar regelmatig zeiden we tegen elkaar ‘wat zou hij dit tof vinden’.

Je eigen eten plukken

Het bedrijf is zelfvoorzienend. Iets wat je merkt bij het ontbijt of als je kiest voor halfpension ook bij het diner. Zowel het bijhorende ontbijt als diner wordt namelijk bijna geheel met eigen producten gemaakt door Silke. Ze bakt dagelijks vers brood, er is eigen melk en yoghurt, het avondeten komt uit eigen groentetuin en de geserveerde vleeswaren zijn van eigen koe, varken, schaap of rund. Silke is, zoals haar man gekscherend zegt, een echte ‘kruidenheks’ . Wat was het gaaf én lekker om samen met haar door de velden te struinen en kruiden en bloemen te plukken en daar ons eigen diner mee te maken. Ben nu thuis helemaal geïnspireerd het ‘onkruid’ uit onze tuin aan het plukken. Ik zal binnenkort een recept delen.

Wanneer Silke ons vervolgens ook nog meeneemt naar een tweetal eigen ‘almen’ (bergweides) waar een deel van hun veestapel loopt, vallen we beiden stil. We voelen ons als het weeskindje Heidi of als de geitenhoeder Peter uit diezelfde televisieserie. Honderden hectares ver kijken. Alleen maar graslandschappen zien, een enkele boom en een gebouwtje, dat uiteraard gecombineerd met die talloze bergtoppen waar je bijna door opgeslokt wordt: een wonderschone belevenis. Het is bijna niet uit te leggen en met een foto niet vast te leggen. Kippenvel over mijn hele lijf. Zo prachtig. Echt onbeschrijflijk mooi!

Zomervakantie in Oostenrijk is écht de moeite waard!

Door de geweldige gastvrijheid van dit gezin, hun liefde voor hun bedrijf en land, hun kennis van dit gebied en de handige Pyhrn-Priel AktivCard hoef je je echt geen dag te vervelen.

is echt een aanrader! Heb je -net zoals ik eerst had- twijfels? Blijf dan eens een paar dagen op de heen- of terugreis. Wij gaan zeker een keer terug naar dit mooie gebied. Samen met Job dit keer!

Dit artikel met tips voor een zomervakantie in Oostenrijk is tot stand gekomen in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo.

>> Pin dit artikel op je eigen Pinterest bord <<

Hou je van natuur, kleine dorpjes, zwemmen en wandelen, op max een dag reizen? We hebben het gevonden: zomervakantie in Oostenrijk. In Noord-Oostenrijk ligt het Pyhrn-Priel-Gebiet. Het is daar zo prachtig en er is zoveel leuks te ondernemen. Ideaal voor een vakantie met kinderen. Lees meer over onze activiteiten.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.