By 21 oktober 2016 Read More →

Tips voor rondreizen met kleine kinderen

Elke rondreis begint uiteraard met voorbereidingen, zoals vaccinaties, kijken of het paspoort nog geldig is. Of je doorlopende reis- en annuleringsverzekering nog klopt. Of dat je deze nog moet afsluiten. Rondreizen met kleine kinderen treft nog iets meer voorbereiding.

In deze blog kan je meer lezen over de voorbereidingen en tips tijdens het reizen met kinderen. Wat je mee kan nemen en wat voor mijn kinderen heel goed werkte in de voorbereiding en onderweg.

Voorbereidingen

Mochten er vaccinaties nodig zijn, dan is het heel fijn om deze thuis te krijgen. Voor de kinderen kan je als afleiding een filmpje aanzetten. Mochten er malariapillen nodig zijn, dan worden deze achteraf toegestuurd en ontvang je deze gewoon thuis. Dit kan bijvoorbeeld door Thuisvaccinatie. Het is fijn dat dit ook in de avonduren kan of in het weekend. Let ook op dat als je met kinderen reist je een goede reis- en annuleringsverzekering hebt. Zo voorkom je dat je voor verassingen komt te staan. Een kind met waterpokken mag bijvoorbeeld niet vliegen en dan moet je de reis dus uitstellen.

Ook je kind voorbereiden

Mijn zoon Bosse kon ik rond de leeftijd van 4 jaar al een beetje betrekken bij de voorbereidingen van een rondreis. Zo kunnen kinderen zich op hun manier voorbereiden wat ze gaan zien en meemaken. Zo is het bijvoorbeeld heel leuk om een kinderatlas te kopen en het land of werelddeel op te zoeken in de atlas. Bekijk waar het land ligt ten opzichte van Nederland. Eventueel kan je ook al de route bekijken en de plaatsen die jullie aandoen en wat je daar kan zien of wat je daar gaat doen. Tevens is het leuk om dan ook de verschillende vervoersmiddelen te benoemen die je gaat nemen. Dit vinden kinderen vaak erg leuk en interessant. Vergeet ook niet te benoemen wat de mensen eten in het land dat je gaat bezoeken.

Speelgoedtips voor tijdens de reis en/of vlucht

Je neemt natuurlijk meer mee met kinderen op reis dan dat je dat met z’n tweeën rondreist. Om die reden is het goed om te bedenken wat je kan meenemen tijdens de reis op het gebied van speelgoed en vermaak. Persoonlijk werken bij mij tekenboekjes, klei en kleurpotloden goed. Bij veel vliegtuigmaatschappijen krijgen kinderen dit ook vaak. Ook stickerboeken (bijvoorbeeld van de Action) zijn altijd goed onderweg of in een restaurant.

Verberg nieuwe dingen

Bedenk wel dat je dit soort dingen op een goed verborgen plek houdt, zodat de kinderen het niet van te voren zien. Zo is het speelgoed nieuw als zij dit onderweg krijgen of in een restaurant. Mocht je zoon of dochter een favoriete knuffel hebben, zorg dan dat je deze dichtbij je hebt tijdens de vlucht, maar ook tijdens de reis. Dit werkt vaak goed als kinderen een beetje slaperig worden of wat verdrietig zijn. Sommige kinderen vinden het ook erg interessant om een eigen koffertje te hebben wat zij kunnen meenemen in het vliegtuig. Stop hier speelgoed in wat zij leuk vinden, zodat zij dit in het vliegtuig kunnen openen en mee kunnen spelen.

In dit artikel handige tips voor rondreizen met kleine kinderen. Want je snapt vast wel dat dat net even iets anders gaat dan met z'n tweeën.

Dit neem ik altijd mee

Wij hebben altijd een klein zakje duplo mee, waar ze van alles mee kunnen bouwen. Dit is handig op de kamer, maar ook in een restaurant. Mocht je in het bezit zijn van een houten spoorrails dan kan je altijd een rails meenemen om een klein rondje te maken, zodat ze lekker met treintjes kunnen rondrijden op de hotelkamer. Favoriete boekjes doen het ook altijd goed onderweg en op hotelkamers. Ook hebben wij meestal wel een tablet mee, zodat zij af en toe toch een filmpje kunnen kijken of kunnen puzzelen. Altijd handig toch? 😉

Op strandbestemmingen is het niet altijd mogelijk om een schepje/harkje of emmertjes te kopen. In Vietnam kwamen wij ze helemaal niet tegen, terwijl dit bijvoorbeeld wel te koop was in Jordanië en Marokko. Neem het mee als het nog past. Je kan altijd overwegen om het achter te laten voor andere kinderen.

> Op MoodKids vind je heel veel tips voor spelletjes en speelgoed voor onderweg, op vakantie of rondreizen met kleine kinderen

Overige tips rondreizen met kleine kinderen

Eten en drinken

Ook bij kinderen is het natuurlijk belangrijk om voldoende te drinken. Voor jonge kinderen kan het verstandig zijn om een lekvrije beker met rietje mee te nemen, zodat je die steeds kan vullen met water uit een fles. Zo kunnen ze snel en makkelijk iets drinken als zij dorst hebben. Grotere kinderen kunnen natuurlijk prima uit flessen drinken die overal altijd goed verkrijgbaar zijn. Mocht je een langere trip maken dan is het altijd handig om iets lekkers mee te nemen. Kijk of je een lokale lekkernij kan vinden waar de kinderen gek op zijn. In het Midden-Oosten kan je denken aan gedroogde vijgen, abrikozen en krentjes. In Vietnam waren mijn kinderen gek op kokosschraapsel (soort kokoschips). Fruit doet het bijna altijd goed. Vaak zijn deze ook groots aanwezig in warme landen. Denk bijvoorbeeld aan mandarijnen en mango’s.

Op de hotelkamer

Ga je met jongere kinderen op reis dan is het niet altijd mogelijk om een babybedje te reserveren of is deze soms ook gewoon niet aanwezig. Soms is een Deryantentje dan een uitkomst. Dit beschermt je kind ’s nachts goed tegen muggen en overdag kun je het tentje op het strand gebruiken. Je kind kan toch lekker rustig slapen. Tip: leg een dun kleedje over de bovenkant van het tentje. Zo kan je kindje je niet zien en rustig gaan slapen. Deze tentjes bestaan ook voor peuters en kleuters.

Handige app

Let in hotelkamers op waar eventuele gevaarlijke punten zijn, zoals stopcontacten e.d. [RED: check deze tip] Kleinere kinderen slapen vaak nog in de middag. Mocht je kindje nog in de middag slapen en is het zwembad dichtbij dan is de babyphone app een uitkomst en de moeite waard om deze te installeren. Bij de app die wij altijd gebruiken laten wij één telefoon op de kamer. Mocht er gedurende langere tijd veel geluid gemaakt worden, omdat je kind wakker is, dan wordt de ander mobiel gebeld. En kan je terug gaan naar de kamer om te kijken wat eraan de hand is.

Deze tips werken goed bij mijn kinderen. Uiteraard is elk kind anders en is het altijd even aftasten wat werkt. Mocht ik nieuwe tips hebben voor rondreizen met kleine kinderen, dan zal ik deze uiteraard posten.

In mijn volgende blogs wil ik onze rondreis in Marokko met onze twee zoons beschrijven. Marokko is een prima bestemming met kinderen en heerlijk in het voorjaar of najaar. Denk bijvoorbeeld aan de herfstvakantie. In mijn volgende blog hier meer over.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Er op uit

Auteur:

Ilse is getrouwd en heeft twee zoons, Bosse (2012) en Kenzo (2014). Begin 2016 is zij haar eigen reisorganisatie gestart www.kidsentravel.nl, zodat elk gezin kan ervaren hoe leuk dit is!