By 24 augustus 2016 Read More →

Drink jij te weinig water? Dan merk je dit!

Water drinken is gezond. En toch komt het voor dat ik te weinig drink. Herken jij ook deze signalen van weinig drinken? We hebben een aantal tips voor je.

Dat water drinken gezond is en voldoende water drinken noodzakelijk om goed te kunnen functioneren weten we allemaal.

Water zorgt er voor dat we ons eten goed verteren en dat ons bloed rond blijft gaan. Dat we het met tropische temperaturen zoals vandaag niet te warm krijgen en dat onze cellen (ons hele lichaam dus) gezond blijven. Water is dus belangrijk!

> Lees ook: Meer water drinken is één van mijn goede voornemens

En toch vergeet ik het soms

Ja, ik weet het allemaal en toch vergeet ik soms water te drinken. Omdat ik te druk ben, omdat ik niet thuis ben en mijn drinkfles ben vergeten, omdat het weer niet in mijn systeem zit et cetera. Je herkent het vast wel. Afgelopen januari testte ik al een aantal water-apps om mijn voornemen van meer water drinken ook écht te kunnen realiseren. Uiteindelijk heb ik de app een aantal weken gebruikt en zat het weer in mijn systeem. Nu gebruik ik het als ik merk dat te weinig drinken er weer in sluipt.

Wat bij mij ook goed helpt om voldoende water te drinken, is het ‘pimpen’ van mijn watertjes. Ook Job is er dol op. Naar school geef ik regelmatig een waterfles of Drink in the Box met iets lekkers erin mee. Een takje munt, wat aardbeien, blauwe bessen, een schijfje watermeloen, noem maar op. De gember – biologische appelsap – water uit dit artikel is ook echt nog steeds iets wat ik regelmatig drink.

Klinkt te weinig drinken je bekend in de oren? Wil je ook meer water drinken? Lees dan deze tips waarmee je van water drinken een feestje maakt. Met heel veel lekkere en gezonde suggesties.

> Lees ook: Maak van water drinken een feestje!

Ik weet ook dat er mensen zijn die op vaste momenten. Of bijvoorbeeld als ze naar de toilet zijn geweest en daarna hun handen wassen standaard een glas water drinken. Kies de methode die bij je past en dan drink jij vast ook weer goed water.

10 signalen van te weinig drinken

Twijfel je of je voldoende drinkt? Dit zijn de 10 signalen waaraan je merkt dat je te weinig hebt gedronken.

  1. Dorst
  2. Droge mond, onfrisse adam
  3. Donkere urine
  4. Hoofdpijn
  5. Duizeligheid
  6. Droge huid
  7. Lage bloeddruk
  8. Snelle hartslag
  9. Spiervermoeidheid
  10. Knorrig zijn

Al deze dingen kunnen signalen zijn dat je te weinig gedronken hebt. Probeer dat voor te zijn en drink voldoende water.

weinig drinken

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Water drinken, Algemeen, Food

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.