By 2 januari 2016 Read More →

Meer water drinken is één van mijn goede voornemens

Ik heb voor 2016 een hele lijst met goede voornemens. Voornamelijk voor mezelf. Het afgelopen jaar was met name privé turbulent. Eén van de dingen die ik me heb voorgenomen, is beter  voor mezelf zorgen en meer tijd voor mezelf inruimen (in plaats van vooral te zorgen voor en te denken aan anderen). Ik zal je niet vermoeien met mijn hele lijst. 😉

Eentje die ik wel wil delen is ‘meer water drinken’. Eigenlijk drink ik veel te weinig. Dat weet ik allang, maar op één of andere manier lukt het  me gewoon niet. Voornamelijk omdat ik het vergeet. Zit ik druk achter mijn pc te werken, bedenk ik me halverwege de middag  -met een droge mond- dat ik slechts 2 koppen koffie en een glas water heb gedronken. Herken jij één van de 10 signalen dat je te weinig drinkt?

Voornemens vragen om gerichte actie om ze te doen slagen!  Ik heb een reminder nodig om mezelf te blijven herinneren dat ik moet drinken. Ongetwijfeld bestaat er een app. Op zoek dus!

Ik heb de afgelopen twee weken verschillende  (gratis)  apps uitgeprobeerd met mijn iPhone. En mijn keuze is gevallen op Water Alert.  Er is een gratis versie met advertenties en voor € 0,99 heb je een versie zonder advertenties. Om wat screendumps te kunnen maken voor dit artikel,  heb ik gekozen voor de betaalde versie. Maar om eerlijk te zijn, vond ik de advertenties niet vervelend.

Meer water drinken  met Water alert

meer water drinken

(foto 1) Download de app Water Alert hier. Stel de app in. Kost je even 10 minuten, maar werkt vervolgens prettig. Via instellingen links onderin kun je de inhoudsmaat kiezen. Ik koos voor ml. Als dagelijks doel koos ik voor 1500 ml. Ik weet het 2 liter is beter, maar ik wil reëel beginnen. Wat ik erg handig vind is dat je de maat van je glazen kan instellen. Ik drink of uit een groot glas (large cup), een klein glas (small cup) of mijn Dopper (bottle). Custom heb ik op 0 gezet. Even de maatbeker erbij en instellen hoeveel ml alles is. Bij ‘badge’ kies ik voor ‘on’ en stel ik in dat ik zie wat ik nog moet drinken die dag.

(foto 2)Via het alarm (tweede knop rechts onderin) stel ik wat standaard momenten in. Er staan al de nodige momenten voorgeprogrammeerd. Wil je liever andere momenten inplannen, dan kun je deze momenten weghalen door op de tijd naar links te swipen.

(foto 3) Je hebt nu alle essentiële informatie ingesteld. Starten maar! Ieder keer dat je wat gedronken hebt, kies je voor de juiste maat en swipe je naar beneden. Onderaan zie je nu direct de balk verschuiven. Per ongeluk verkeerd gedaan? Dan swipe je naar boven. De app corrigeert het dan direct.

(foto 4) Door op het overzicht (onderin, tweede knop van links) te klikken zie je wat je gedronken hebt.

Ik heb  -terwijl ik dit artikel schrijf- de app nu 7 dagen gebruikt. Het leuke is dat ik zelfs meer dan mijn doel van 1,5 liter heb gedronken. Nu vasthouden!

Is het ook wat voor jou? Of heb jij andere manieren om ervoor te zorgen dat je dagelijks voldoende water drinkt. Ben erg benieuwd. Laat je het me weten?

(c) Can Stock Photo

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.