By 9 september 2016 Read More →

Wadi rum, de woestijn. Aqaba, lekker relaxen aan het strand

Reislustige Ilse maakte samen met man en peuter een geweldige Jordanië rondreis. In een aantal blogs vertelt ze wat ze gedaan heeft. Inspiratie voor jou? Lees hier haar blog

In mijn vorige blogs hebben jullie al veel kunnen lezen over onze Jordanië rondreis. In deze laatste blog over Jordanië lees je over onze tocht door de woestijn en onze ervaringen in Aqaba, waar wij heerlijk hebben geluierd aan zee en het zwembad.

Na het prachtige bezoek in Petra, wat wellicht het hoogtepunt van de reis is, gingen wij verder naar de woestijn. De woestijn in Jordanië heet Wadi Rum, bekend van verschillende films, zoals Lawrence of Arabia en The Martian.

> Lees ook: Rondreizen met kinderen, een fantastische ervaring!

Jordanië rondreis met peuter 2

Wadi Rum

Vanaf Petra is het niet heel ver rijden om bij de woestijn te komen. Wat prachtig is als je de woestijn nadert, zijn de rode, hoge rotsen die uit het landschap opdoemen. Je mag rijden tot aan het bezoekerscentrum, waar een restaurant is, maar ook toiletten en dergelijke. Vanaf dit punt moet er entree worden betaald om de woestijn in te komen. Wij parkeerden hier onze auto en vervolgden onze reis met een jeep en een chauffeur. Wij hebben een tocht van drie uur gemaakt. Dit vonden wij voldoende met onze peuter Bosse. Zelf hadden wij al eens overnacht in de woestijn in Marokko.

Bij een korte tocht zie je de hoogtepunten en is al ontzettend leuk voor jezelf, maar ook voor kinderen. Er kan ook gekozen worden om in de woestijn te blijven slapen in een echte bedoeïentent of een langere tocht te maken in de woestijn. Hoe langer de tocht of een overnachting hoe dieper je de woestijn in komt en meer te zien krijgt van deze prachtige omgeving. Kinderen vinden het prachtig om rond te rijden in de jeep en overal even uit te stappen om met het zand te spelen. Er zijn zelfs grote zandduinen waar je lekker vanaf kan rennen of rollen.

Onderweg kun je een stop maken om in een bedoeïenentent lekkere zoete thee drinken. Tevens maak je onderweg stops bij prachtige rotssteenformaties, waar je allerlei figuren in kan zien of zelfs rotsbruggen waar je op kan klimmen met oudere kinderen. Dus laat de fantasie maar op de vrije loop!! Want kinderen zien overal wel wat in.Tevens zijn er ook nog oude rotstekeningen die je kan bezoeken. Na drie uur werden wij teruggebracht naar het bezoekerscentrum en zijn wij doorgereden naar Aqaba. In Aqaba hebben wij onze auto ingeleverd en konden wij heerlijk genieten van welverdiende rust.

Reislustige Ilse maakte samen met man en peuter een geweldige Jordanië rondreis. In een aantal blogs vertelt ze wat ze gedaan heeft. Inspiratie voor jou?

Einde van de Jordanië rondreis

In Aqaba hadden wij een hotel in het centrum, maar dit hotel had ook een eigen strand. De publieke stranden in Aqaba zijn niet heel schoon, althans toen wij dit bezochten, en op het strand van het hotel heb je mooie faciliteiten, zoals bedjes en parasols. Wij vonden het fijn om in het centrum te zijn, zodat wij ook elke avond in een ander restaurant konden eten. Tevens zijn er ook grote hotels/resort wat zuidelijker.Als je hier wilt verblijven dan ben je aangewezen op de restaurant die horen bij het hotel. Vaak gaan er overigens wel shuttlebusjes van deze hotels naar het centrum.

Verwacht geen azuurblauwe zee, maar wel een lekker zandstrand en heerlijke (soms verwarmde) zwembaden, wat zeker voor kinderen heerlijk kan zijn in het najaar. Dit was een mooie en goede locatie om onze prachtige reis te beëindigen.

Mocht je interesse hebben in een soort gelijke of andere reis, dan is dit natuurlijk altijd mogelijk. Je mag altijd vrijblijvend contact met mij opnemen via Kids & Travel.

Reislustige Ilse maakte samen met man en peuter een geweldige Jordanië rondreis. In een aantal blogs vertelt ze wat ze gedaan heeft. Inspiratie voor jou?

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie

Auteur:

Ilse is getrouwd en heeft twee zoons, Bosse (2012) en Kenzo (2014). Begin 2016 is zij haar eigen reisorganisatie gestart www.kidsentravel.nl, zodat elk gezin kan ervaren hoe leuk dit is!