By 12 augustus 2016 Read More →

De oude stad Petra in Jordanië ontdekken met je peuter

Ilse van Kids & Travel is dol op reizen. Ze vertelt op MoodKids in een reeks over haar Jordanië rondreis met peuter. Dit keer bezoeken ze de oude stad Petra in Jordanië. Lees hier meer over haar rondreis.

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen hoe onze zoon en wijzelf de Dode Zee hebben ervaren. Na een aantal dagen Dode Zee (punt D, op kaart) rijden wij door met twee overnachtingen in Madaba (punt E) en een bezoek aan een kruisvaders kasteel in Kerak (punt F) om vervolgens de oude Nubische stad Petra in Jordanië (punt G) te bezoeken

>Lees hier: Ilse’s eerste blog over haar rondreis in Jordanië

Rondreis met je kind door Jordanië

Madaba

In Madaba kun je een kleine stop maken. Madaba staat bekend om de prachtige mozaïeken in vloeren van kerken en oude gebouwen. Tevens zijn hier lekkere eettentjes en kan je verse sinassappelsap drinken op de hoek van de straat. Dit laatste is vaak in trek bij kinderen. Na twee nachtjes slapen in Madaba vervolgen wij onze reis naar Petra. De route van Madaba naar Petra is prachtig. Dit is the Kings Highway en hier heb je prachtige vergezichten. Onderweg kan je ook nog een stop maken in een oud kruisvaderskasteel, Kerak. Zeker met oudere kinderen is dit leuk om te bekijken. Dit is een wat langere rit, zeker als je onderweg een aantal stops maakt. In de middag kom je dan aan in je hotel in Petra. Wij hebben ’s middag nog lekker aan het zwembad gezeten om vroeg naar bed te gaan. De volgende ochtend wilden wij namelijk vroeg de oude stad Petra bezoeken.

> Lees hier: Zwemmen in de Dode Zee met je kind is geweldig!

De oude stad Petra in Jordanië

Na een vroeg ontbijt zijn wij vertrokken naar de ingang van Petra. Er was nog helemaal niemand en wij liepen om half 7 al met een buggy door de steeds smaller wordende kloof naar de stad Petra. De zon was al op en op een gegeven moment zien wij door het smalste stuk van de kloof het eerste en meest bekende uitgehouwen monument van Petra, de Khazneh (schatkamer) genoemd. Wat was dit mooi en ongelofelijk hoe ze dit hebben gebouwd. Uiteraard moest Bosse op de foto voor dit reusachtige werk.

Gastblogger Ilse van Kids & Travel is dol op reizen. Ze vertelt op MoodKids in een reeks over haar Jordanië rondreis met peuter. Dit keer bezoeken ze de oude stad Petra in Jordanië.

Prachtig uitzicht

Vanaf dit punt werd de grond wat zandiger en was het niet ideaal om met de buggy verder te lopen. Om die reden hebben wij onze buggy gestald bij het eerste beste theetentje en uiteraard wat heerlijk zoete muntthee gedronken, want ook in Petra kan je overal thee drinken. Je kan trappen oplopen om een prachtig uitzicht te hebben. Let wel op met kleine kinderen, want op de nek of draagzak op rug/buik is dan zeker af en toe handig. Vanaf de Khazneh kan je verder doorlopen en passeer je oude grotwoningen, oude tempels en een amfitheater. Maar misschien wel het mooiste is het klooster, deze ligt hoog op een berg en hiervoor moet je 800 traptreden omhoog lopen.

Gastblogger Ilse van Kids & Travel is dol op reizen. Ze vertelt op MoodKids in een reeks over haar Jordanië rondreis met peuter. Dit keer bezoeken ze de oude stad Petra in Jordanië. Lees hier haar blog.

Op de rug van een ezel

Gelukkig kan dit ook op een ezeltje. Ik was zes maanden zwanger en Bosse had al een eind gelopen, dus deze tocht met een ezel omhoog was meer dan fijn. Bosse vond het prachtig om samen met z’n vader op deze ezel omhoog te gaan de berg op. Boven op de berg heb je tevens ook een prachtig uitzicht en kan je ook weer wat drinken. Terug zijn wij de berg afgelopen. Na deze dag veel te hebben gelopen besloten wij om Petra te verlaten en via de kloof op ezel naar ons hotel terug  te gaan. Om vervolgens met z’n allen nog even een lekker middagslaapje te doen.

In de volgende blog vervolgen wij onze reis voor een dagtrip in de woestijn, Wadi Rum en eindigen wij op het strand in Aqaba.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Peuter

Auteur:

Ilse is getrouwd en heeft twee zoons, Bosse (2012) en Kenzo (2014). Begin 2016 is zij haar eigen reisorganisatie gestart www.kidsentravel.nl, zodat elk gezin kan ervaren hoe leuk dit is!