By 7 augustus 2016 Read More →

Vakantieklets: voor nog meer plezier onderweg!

CODEAFBEELDING

We hebben nog een leuke tip voor je voor onderweg. In de Klets-serie van uitgeverij Gezinnig vind je twee kletsboeken speciaal voor vakantie. Jawel Vakantieklets!

De boekjes bestaan uit kletskaarten met rijk geïllustreerde opdrachten voor onderweg en op de vakantiebestemming. Om te spelen, te lachen én te kletsen. Elke kaart is een klein cadeautje. Zo heb je altijd een kwartiertje pret bij de hand, bijvoorbeeld in de file of als je moet wachten in een restaurant of een lange rij.

> Lees ook: maak zelf een LEGO-kit voor onderweg

Vakantieklets!

Kies een kaart, scheur ‘m uit en speel zintuigenbingo, nummerbordscrabble of hou een regendruppelrace. Vakantieklets! editie 1 bestaat uit een boekje met 48 kletskaarten en editie 2 bestaat uit 24 nieuwe uitscheurbare kaarten. Opdrachten die je kunt doen op 1 m². Bijvoorbeeld in de auto of in het vliegtuig, of als je moet wachten bij een restaurant. En opdrachten waarbij je meer m² tot je beschikking hebt, op de camping of op het strand.

Voor kinderen vanaf 6 jaar. Om alleen te doen of samen met een vriendje, broer, zus of ouder. Om samen lol te maken en uiteraard bij te kletsen.

Vakantieklets geopend_1348735957

Opdrachten

Op de voorkant van iedere kaart staat een geïllustreerde opdracht. Op de achterkant een korte uitleg, ruimte voor notities (datum, plek, het weer, je humeur) en extra vragen om te kletsen. Wat dacht je van deze opdrachten.

Kun jij een kilometer lang (glim)lachen, stilzitten, aardige dingen zeggen? Speel luister-bingo en kruis aan wat je hoort. Stel je voor… dat je een dag onzichtbaar was. Wat zou je doen? Zintuigen bingo: kruis aan wat je ziet, hoort, voelt, ruikt of proeft. Eén kilometer opdracht; kun jij 1 kilometer lang in een andere taal praten, hardop denken? Noteer de eerste letter van 10 nummerbord en speel scrabble. In de regen – Genoeg leuks te doen! Maak regen-ranja, een schuimbad of hou een regendruppel race.

> Lees ook: onze andere tips en zelfmakers voor onderweg

Altijd plezier bij de hand

Zo heb je altijd een kwartiertje pret bij de hand! Je kunt immers niet de hele Route du Soleil filmpjes kijken. En hoe fijn is het om niet alle spelletjes zelf te hoeven verzinnen, ouders hebben immers ook vakantie. Gezinnig heeft twee kaarten gepubliceerd die je gratis kunt downloaden. Kun je alvast even voorproeven!

Bestellen

Vakantieklets! editie 1 – Uitgeverij Gezinnig – 12,95 euro
Aantal pagina’s: 48 kletskaarten – Leeftijd: 6+

vakantieklets editie 1

Vakantieklets! editie 2 – Uitgeverij Gezinnig – 8,95 euro
Aantal pagina’s: 24 kletskaarten – Leeftijd: 6+

vakantieklets editie 2

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.